Ani na jeden z pohřbů nedorazila vdova po Munzarovi Jana Hlaváčová (80), která první část rozloučení sledovala pouze z domova v přímém televizním přenosu. Podle všeho za její absenci můžou zdravotní problémy, s nimiž dlouhou dobu bojuje. Ostatně na veřejnosti se neobjevila už od roku 2013.

Naštěstí se může spolehnout na dceru Báru Munzarovou (47), jejího manžela Martina Trnavského (48) a vnučku Aničku (17), kteří doma jistě povyprávějí, kolik krásných slov a úcty její Luděček, jak mu něžně říkala, na své poslední cestě sklidil.

Ostatně dočkal se rovnou trojité pocty. Jak nad zlatou kapličkou, tak nad krematoriem v pražském Motole totiž přelétla na počest herce a vášnivého pilota hned tři letadla. Dvě se vystřídala nad Národním divadlem a jedno hned třikrát kroužilo na nebi nad motolským krematoriem, jehož vchod hlídala dokonce ochranka.

„Všichni byli namačkaní u skleněných dveří čekárny pro smuteční hosty a za zády ochranky s úsměvem sledovali nebe s letadlem,“ popsal Blesku jeden ze smutečních hostů.

Fotogalerie: Pohřeb herce Luďka Munzara (†85): Tohle…
388 fotografií

Soukromá rozlučka, na které se sešli jen pozůstalí a rodinní přátelé, trvala pouze jednadvacet minut, z toho osm minut hrála skladba Vltava od Bedřicha Smetany. Hosté se po obřadu rychle rozcházeli. Ze známých tváří tam byl např. prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (49), ředitel Národního divadla Jan Burian (59), herec a režisér Antonín Procházka (65) či bývalá moderátorka Martina Kociánová (48), která byla blízkou přítelkyní zesnulého.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Luďka Munzara (†85): Obřad, jaký Národní divadlo nepamatuje!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Luďka Munzara (†85): Obřad, jaký Národní divadlo nepamatuje! Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
388 fotografií