Nešťastná událost se stala loni v únoru, tři dny před jeho narozeninami. A to po zákroku na stomatologii, kde dostal tzv. lokální umrtvení. „Měl jsem čtyři anestezie kvůli zubu, protože to pořád bolelo. Pak jsem zkoušel s kolegy ve druhém patře činžáku,“ vzpomíná zpěvák na to, co předcházelo osudové chvíli.

Na schodišti se mu zatočila hlava a on spadl na hlavu ze sedmi metrů přes nízké zábradlíčko. „Našli jsme ho na betonu, ležel tam jako hadrová panenka. Zavolali jsme záchranku, která u něj byla za pár minut,“ popisuje děsivou událost zpěvákův kamarád Tomáš Novák. „Pořád jsem na něj mluvil, řval, ale on byl v bezvědomí...“ dodává.

Viktor měl tehdy pět zlomených žeber, naštípnutý obratel a roztříštěnou lebku. Lékaři se navíc obávali zánětu mozkových plen, po kterém hrozila ztráta řeči a hybnosti. Zpěvák se z děsivého zranění jako zázrakem vyléčil, následky má ale dodnes. „Levá část lebky ještě přichází k sobě, je tam permanentní brnění vzadu a ta hlava je míň citlivá,“ svěřuje se Dyk ve své 13. komnatě, kterou můžete vidět dnes večer na ČT1.

VIDEO: Exmanžel Jirešové Viktor Dyk po pádu: Přežil jsem svou smrt

Video
Video se připravuje ...

Exmanžel Jirešové Viktor Dyk. První slova po pádu: Přežil jsem svou smrt Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
34 fotografií