Simona Krainová tráví první dny nového roku na oblíbeném indonéském ostrově Bali, po boku svého manžela Karla Vágnera mladšího a choreografa Yemiho A.D. (37). Modelka ze své dovolené pravidelně dráždí své fanoušky na sociálních sítích provokativními fotkami, na kterých je vidět, že si oblíbený ostrov užívá se vším všudy.

Jenže Bali není jen o sluníčku, krásném oceánu a nekonečném relaxu. Alespoň tedy pro místní obyvatele. Na ostrově se totiž potýkají s velkým problémem - neschopností zbavit se velkého množství odpadu, především od turistů. To má za následek znečištěný oceán. Špinavé pláže a plast všude možně.

„Každý z nás si pod pojmem Bali představí ráj, zemi bohů, květů, vůně jasmínu, lidí s neustálým úsměvem na tváři. Takto přesně si Bali ve vzpomínkách 15 let zpět uchovávám já. K tomuto krasnému odéru kultury bohužel po letech přibyl další – odpad,“ napsala na Instagram Krainová.

Ona i zbytek jejího „českého gangu“ se šlechetně rozhodli obětovat čas ze své dovolené a společně vyrazili na sever ostrova, aby místním pomohli s úklidem. Modelka oblékla pohodlné tenisky a rukavice, popadla pytel na odpadky a pustila se do práce. 

„Když jsem viděla ty znečištěné pláže a mořský horizont hladiny plný odpadků, cítila jsem vztek i smutek zároveň. Rozhodli jsem se tedy všichni společně, že k obvyklé podpoře, přidáme i ruku k dílu a místní podpoříme úklidem pláží,“ dodala Krainová.

Nápad na „neplacenou brigádu“ prý ale dostal tanečník a choreograf Yemi A.D., který se inspiroval od slavné modelky Cary Delevingne. Ta se stala patronkou organizace bojující proti globálnímu oteplování a znečišťování přírody. 

VIDEO: Simona Krainová: Konečně řekla pravdu o všech svých plastikách!

Video
Video se připravuje ...

Simona Krainová: Konečně řekla pravdu o všech svých plastikách! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

 
Fotogalerie
51 fotografií