V jeden rok přišla nastupující herecká generace o dva výrazné talenty. Zatímco Zedníčkovi se letos 1. ledna krátce po půlnoci stala osudnou havárie na D1, kdy herce v šoku po bouračce při přebíhání dálnice smetlo auto, jeho kamarád Kubát podlehl zákeřné nemoci. Z osudového propojení přátel, kteří se sešli na brněnské konzervatoři i v brněnském Národním divadle, až mrazí... Ani Kubát totiž blížící se smrt během svátků nečekal...

„S rakovinou už bojoval v minulosti, okolo svých patnácti let, ale porazil ji. Že se mu nemoc vrátila, podle všeho nevěděl. Jeho smrt pro nás byl šok, příčinou měla být agresivní metastáze v ledvinách,“ prozradil Blesku jeden z hercových přátel. Rodina herce jeho smrt potvrdila na sociálních sítích s tím, že nečekaně zemřel v kruhu rodinném.

Na sociálních sítích se hned 26. prosince zdvihla nevěřícná vlna hercových přátel, často z herecké branže. Mladý herec se objevil i ve filmu Zdeňka Trošky Strašidla, jeho divadelní rejstřík obsahuje role v titulech Antonius a Kleopatra (Mahenovo divadlo), Pyšná princezna (Divadelní společnost J. Jurištové) či Malované na skle a Lov na kachny (Divadlo Na Rejdišti).

Vystupoval i jako moderátor a zpěvák. „Aleš byl od pohledu dobrá, čistá duše a je srdcervoucí, že takoví lidé odchází tak brzy...“ reagoval třeba skladatel Daniel Barták. „Dozvěděl jsem se to těsně před představením Sněhové královny, a musím přiznat, že mě to tak zasáhlo, že jsem na to celé představení myslel,“ dodal.

Pohřeb Aleše Kubáta proběhne na Silvestra v kostele Nejsvětější trojice v Pouchobradech na rodném Chrudimsku.

Fotogalerie
10 fotografií