Když herečku hospitalizovali na JIPu vinohradské nemocnice v Praze se zápalem plic, nevypadalo to s ní vůbec dobře, bylo jí tak zle, že sotva mluvila a vůbec nedoufala, že se z toho dostane. „Horečky nemám, ale mám k tomu zápalu ještě plicní embolii a je mi moc mizerně. Nevím vůbec, jestli to se mnou bude ještě někdy dobrý,“ posteskla si před necelým měsícem. Těžce oddychovala a mluvila slabounkým hláskem.

Všude dobře, doma nejlíp

Naštěstí se její stav zlepšuje. „Jsem pořád v nemocnici, ale je to se mnou opravdu lepší. Bylo mi slíbeno, že před svátky mě pustí domů,“ pravila včera už celkem zvesela herečka. „Tím nechci říct, že se tu o mě špatně starají. Naopak tu mám výbornou péči. Doma je ale doma...“ řekla s tím, že se hodně těší na rodinu: „Už abych byla mezi nimi.“

Pořád je slabá

Celé vánoční svátky stráví s rodinou syna Jana (55), kterého má se slavným televizním režisérem a manželem Jaroslavem Dudkem (†68). „Budou mne obskakovat, opečovávat a já nebudu dělat vůbec nic. A také že ještě nemohu nic dělat. Jsem ještě příliš slabá, říkali páni doktoři,“ komentovala Štěpánková s tím, že se k synovi už moc těší.

„Jsem s nimi každé Vánoce. A moc ráda! Všechno se ale mění. Měla jsem malé vnučky, teď mám velké holky, které chodí na vysokou,“ dodala herečka.

Odloží práci

K herectví se Jana Štěpánková hned tak nevrátí. „To v žádném případě! Ještě chvíli potrvá, než budu fit...” tvrdí doktorka Králová snad vůbec z nejoblíbenějšího českého seriálu, který před nedávnem oslavil 40. výročí od prvního vysílání.

Tradičně se Zlatou

O Vánocích se prý určitě uvidí také se svým bratrem Petrem Štěpánkem (70) a jeho manželkou Zlatou Adamovskou (59). „No jistě, to je už tradice. A také se o mne budou muset starat,“ říká s úsměvem herečka, která je ráda opečovávaná.

Fotogalerie
21 fotografií