Jelikož Martin Stropnický trval na rekonstrukci domu v Tel Avivu, tak našel dočasné útočiště v garsonce.

Nemám rád, když v domě probíjí elektřina a neteče teplá voda. Bydlím v garsonce na kufrech. Nechce se mi je vybalovat, protože za týden bych se měl přestěhovat do opraveného domu. Bydlím kousek od ambasády, takže chodím pěšky. Ale jinak mám k dispozici auto české značky, kterým jsem jezdil v Praze,“ řekl Blesku bývalý ministr obrany a zahraničí, který si nenechal ujít představení nového typu Škody Scala. 

„Je to už můj čtvrtý večer v řadě, co jsem ve společnosti, takže jsem už docela unavený. Ale i to patří k mé práci,“ dodal český velvyslanec. Zatím je v Tel Avivu sám, ale brzy za ním přiletí manželka Veronika Žilková s dcerou Kordulou. „To už budu v novém, takže oslavíme klasické Vánoce v rodinném kruhu. Dostal jsem přislíbeno, že mi seženou vánoční stromek. Ale, co to bude za strom, to netuším. Snad to nebude palma,“ říká se smíchem Stropnický.

Kromě ženy a dcery za ním během svátků přiletí děti, která má z prvního manželství. „V jakém pořadí, ještě netuším, ale nějak se tady prostřídají,“ míní.

VIDEO: Velvyslanec v Izraeli  Martin Stropnický: Bydlí v garsonce na kufrech!

Video
Video se připravuje ...

Velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický: Bydlí v garsonce na kufrech! Markéta Reinischová, Blesk

Fotogalerie
11 fotografií