S nohou se zpěvák trápí od léta. „Zlobí mě pravé koleno,“ postěžoval si Pepíček Blesku. Přestože je nyní v dobrých rukou profesora Tomáš Trče (63), manžela operetní zpěvačky Pavly Břínkové (69), na nohy se ještě postavit nemůže.

Slib, že Yvettě zazpívá na narozeninové oslavě v pražském Divadle u hasičů, tak k velké lítosti všech splnit nemohl. „Omlouvám se,“ řekl do mobilu, který pustil moderátor večera Petr Salava (63) pro nabité hlediště nahlas. A pak Zíma zavzpomínal na první setkání s Orchestrem Karla Vlacha (†74), jehož kapelník byl jedním z osudových mužů Simonové. Je to skoro 70 let.

Zpívají spolu

„Jako student gymnázia jsem byl v šoku. Před premiérou Divotvorného hrnce jsem ho v Divadle ABC slyšel hrát. Zpívala Soňa Červená a Rudolf Cortéz, můj velký vzor,“ řekl zpěvák.

Tenkrát vůbec netušil, že bude s Vlachem jednou stát na jednom jevišti. „Jsem rád, že nás osud v posledních letech svedl dohromady právě s Yvettou. Vystupujeme spolu pro ty dříve narozené…“ dodal Zíma. Snad si spolu ještě zazpívají!

Vánoční Blesk TV magazín v prodeji už v pátek!
Autor: Blesk

VIDEO: Josef Zíma (86): Snažím se pořád k něčemu být! I když se jen belhám!

Video
Video se připravuje ...

Josef Zíma (86): Snažím se pořád k něčemu být! I když se jen belhám! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
10 fotografií