Snoubenka rappera Patrika Vrbovského alias Rytmuse (41) se prý už od začátku roku potýká s nepříjemnými záchvaty, které přicházejí náhle a bez varování. Začalo to sice jen mravenčením v rukách a nohách, ale posléze se přidaly i ztráty vědomí!

„Trpím tetanií,“ odhalila svou diagnózu Jasmina pro slovenský týdeník Šarm. „Já jsem to zjistila dost hloupým způsobem. Jela jsem s maminou do Vídně a na dálnici jsem dostala tetanický šok. Šla jsem do mdlob. Představte si, že na dálnici řídíte a najednou vás to chytí,“ popisovala děsivý zážitek, který mohl skončit i tragicky.

Naštěstí se ale kráska nevybourala a maminka ji posléze přiměla, aby problémy začala konečně řešit. „Kdyby nebyla se mnou, asi bych to odignorovala,“ vypráví moderátorka SuperStar s tím, že později se raději řízení vzdala a na trase Bratislava–Pezinok ji museli vozit. Leckdy se stalo, že nezvládla ani chodit a okolí ji tak muselo i podpírat.

Alagič se už ale podařilo příznaky nemoci potlačit, když začala poslouchat své tělo a začala si dopřávat potřebné vitaminy a dodržovat pravidelný režim, co se týče spánku i jídla. Díky tomu už byla schopná i vystupovat ve slovenské verzi show Tvoje tvář má známý hlas, kde musela zkoordinovat zpěv i tanec.

Ze štábu přitom skoro nikdo nevěděl, s čím vším se musela potýkat. „Nechtěla jsem o tom s nikým mluvit, protože nemám ráda šíření paniky. Jediný, kdo z týmu Tváře věděl, byla taneční trenérka Monika,“ prozradila hnědovláska s bosenskými kořeny, která prý největší problémy měla, když se proměnila v Britney Spears (36).

„Britney byla náročná z pohledu tanečního, měla jsem problém odtancovat choreografii i v teniskách, a když jsem si šla vyzkoušet podpatky, vůbec to nešlo,“ dodala pro Šarm. Najednou neměla rovnováhu a nepomohlo ani to, že na krku musela mít čtyřicetikilového hada. Za toto vystoupení také sklidila od diváků nejvíc kritiky, jenže paradoxně ne ani tak za tanec, ale spíš za zpěv, jelikož byl slyšet hlavně playback Britney. Vzhledem k tomu, že číslo zvládla i s tetanií, by si ale zasloužila spíš obdiv.

VIDEO: Rytmus už je dokonce v balkánské rodině Jasminy Alagič! Jak setkání probíhalo?

Video
Video se připravuje ...

Rytmus už je v balkánské rodině Jasminy Alagič! Požádal tchána o její ruku? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Co je tetanie?

Jedná se o syndrom zvýšené nervově-svalové dráždivosti, který postihuje především mladé lidi. Obvykle je vyvolán extrémně nízkou hladinou vápníku a hořčíku v krvi. Člověk může mít pocit, že nedokáže polknout či se nadechnout. Dál se nemoc projevuje nervozitou, lapáním po dechu, brněním či zkroucením prstů, trnutím končetin, závratěmi, točením hlavy, zatmíváním před očima a omdléváním, celkovou slabostí, bušením srdce i křečemi. Ty mohou dojít až do takového stadia, že nemocný není schopný sám chodit či řídit auto.

Není možné dopředu říct, kdy přijde další záchvat. Může ho spustit přetrvávající stres, ale také deprese a stav citové a fyzického vypětí. K propuknutí přispívá i nepravidelný pitný a stravovací režim.

VIDEO:  Moderátorka Jasmina Alagič se takto poprvé objevila v SuperStar!

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Jasmina Alagič se poprvé objeví v SuperStar! TV Nova

Fotogalerie
83 fotografií