Přátelili se celý život. Když se zpěvačka Martha Elefteriadu dozvěděla, že Alešův život vyhasl ve středu 7. listopadu v půl páté odpoledne na silnici u Klučenic, zhroutila se. Sigmund se svou stříbrnou toyotou vyletěl ze silnice a v plné rychlosti narazil do stromu. Lékař mu už nedokázal pomoci. „Nějak mě opustila slova," napsala Martha na sociální síť.
Aleš Sigmund spolupracoval také se sourozenci Hanou a Petrem Ulrychovými. Dlouhá léta působil v Supraphonu. Na hudebníka vzpomíná i kolega manažer Ivan Rössler. „Právě jsem se dozvěděl smutnou zprávu. Zemřel Aleš Sigmund. Poznali jsme se v době, kdy pracoval na Pantonu, a tehdy mi dal velkorysou nabídku, abych s ním spolupracoval. Byli jsme spolu dva roky v jedné kanceláři a on podporoval moje aktivity v oblasti rocku a folku," truchlí Rössler.


„Nedávno jsem mu volal, abych ho pozval na koncert Černý racek a ti druzí, který bude v úterý v Hybernii. Aleš Sigmund působil ve skupině Vulkán se sourozenci Ulrychovými, později v této skupině začínaly Martha Elefteriadu a její sestra Tena. Později se Vulkán proměnil na skupinu Aleše Sigmunda. Ve svých začátcích se tam prosazoval i Bob Frídl. Aleši, v úterý v Hybernii nebudeš, ale Tvoje písničky tam budou. A my budeme vzpomínat i na Tebe. Tak jako na Jana Čarvaše, Boba Frídla a Oldřicha Veselého," dodává manažer.

Fotogalerie
13 fotografií