„Nevím, jestli jste to četli, já dnes ráno… a nemůžu přestat brečet. Už dlouho mě z ničeho tak nebolelo srdce,“ napsala v emotivním příspěvku na Instagramu Simona, která sdílela fotku malého Adámka a připomněla ve zkratce jeho neuvěřitelně smutný osud. „Příběh a video malého krvácejícího chlapečka s maminkou a jejich strach a beznaděj… zůstali sami bez pomoci, navíc v nemocnici.“

Jak sama blondýnka naznačuje, celé je to pro ni ještě bolestivější z toho důvodu, že je sama maminkou dvou synů – Bruna (6) a staršího Maxe (8), který je navíc stejně starý jako Adámek v době, kdy se mu to stalo. Tím pádem si modelka umí dobře představit, jak děsivé to musí být pro rodinu chlapce. „Pořád to mám před očima… Noční můra každého rodiče. Cítím takovou úzkost a vztek! To jeho objetí s maminkou a hledání pomoci… nemám slov!“ pokračovala rozrušeně Krainová.

Ta také vyzvala své příznivce, aby dítěti a jeho nejbližším nastavili pomocnou ruku. „Přečtěte si jeho příběh, ještě pořád pomoc potřebují Adámek i jeho rodina. Tady můžete pomoci, vy… my všichni. Prosím sdílejte, ať se takové hrůzy už nikdy nedějí,“ dodala a přiložila odkaz na webové stránky www.proadamka.cz, kde se dá o případu dozvědět více a také jsou tam informace ohledně příspěvků, které nyní rodina potřebuje především na drahou léčbu a nutné rehabilitační pomůcky.

Pokud byste chtěli přispět i vy, číslo transparentního účtu je 2001343629 / 2010. Příbuzní chlapce jsou ale vděční i za jakékoliv dary či rady, jak postupovat dál. Jak je ostatně popsáno i na webu, Adámkův život „se po obyčejné operaci mandlí otočil o 180°“. Když totiž chlapec ležel na lůžkovém oddělení pardubické nemocnice po operaci nosních a krčních mandlí, začal v noci náhle krvácet. Jeho zoufalá maminka na to hned upozornila, jenže postup personálu je zarážející.

Odmítli mu přivolat okamžitou pomoc a dítě se muselo pěšky dostat na vzdálené oddělení ORL. Tam pak dalších 13 minut čekal, aniž by se něco dělo. Lékařka od něj odešla, sestřička zůstala bezradná. Nakonec přišel lékař a začal s oživováním, jenže to už byl Adámek v bezvědomí a chroptěl. Kvůli prodlevě pak skončil v kómatu a teď má vážně poškozený mozek. „Mám přání - chtěl bych mít stejně krásný život jako předtím,“ zaznívá též na webové stránce na jeho podporu.

VIDEO: Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek! Jitka Pecharová, Blesk

 

Fotogalerie
58 fotografií