Hitmaker, který má příští neděli od prezidenta Miloše Zemana (74) získat vyznamenání Za zásluhy, byl jednou z řady celebrit, které přišly podpořit tenisovou legendu Radka Štěpánka. Ovšem jeho estrádní vystoupení v televizi nezaznělo. Pouze pár tónů na začátku a poté komentátoři vše utnuli a uvedli místo toho sportovcův medailonek.

Podle veřejnoprávní stanice to ale rozhodně nebyl žádný útok přímo na Davida ani snaha o cenzuru. Důvod byl prý daleko prozaičtější. „Dramaturgie přenosu rozlučky byla v kompetenci České televize, která avizovala, že přímý přenos doplní sportovními příspěvky, jež ilustrují bohatou profesionální kariéru tenisty a odpovídají sportovní povaze programu, který přenos vysílal,“ uvedla mluvčí ČT ČT Karolína Blinková.

Přece jen program nebyl vysílán na »jedničce« ani na Artu, ale na ČT sport, kam by pěvecké vystoupení tak úplně nezapadalo. To by možná diváci pochopili, ale jim se zdálo divné i to, že desetiminutový dokument, který zhlédli místo zpěvákova vystoupení na play-back, se ve zkrácené verzi na dvě a půl minuty později objevil na obrazovce znovu.

Ovšem mluvčí televize má za to, že příspěvky nebyly identické. „Příspěvků bylo v průběhu večera zařazeno více a nebyly totožné. Vámi zmiňovaný se lišil stopáží,“ dodala.  

VIDEO: Dojatý Štěpánek se loučil: Cenil si Agassiho, jen Mourinho chyběl!

Video
Video se připravuje ...

Dojatý Štěpánek se loučil: Cenil si Agassiho, jen Mourinho chyběl! iSport TV

 

Fotogalerie
70 fotografií