I když do premiéry muzikálu společně obsazeni nebyli, oba Heřmánkové na sebe pěli jen chválu, jak se jim spolu skvěle hraje. Nesčetněkrát se totiž potkali na zkouškách. „Jsem za tuto příležitost nesmírně rád. Roli jsem vzal hlavně kvůli synovi. A vyplatilo se. Měl v plánu na půl roku odcestovat do Ameriky. To se naštěstí muselo ale zkrátit na pouhých čtrnáct dní,“ raduje se otec Karel. Ten v muzikálu alternuje v roli Vincka po Vladimíru Menšíkovi, Heřmánek junior se spolu s třemi dalšími (D. Gránský, M. Peroutka, Š. Komárek) střídá o roli »Trávníčkova« prince.

„Mám radost, že dorazila celá rodina se podívat, na čem jsme s tatínkem pracovali, i já dnes seděl v publiku a fandil mu,“ svěřil Heřmánek junior. „Jediný strach, co jsem měl, byl, aby se u valachů nestala nehoda a já nemusel odklízet koblihy. Na to jsem přece herectví nestudoval!“ dodal se smíchem Heřmánek.

Pavel Trávníček: Z prince králem!

Z princovských šatů už dávno vyrostl, na Pavla Trávníčka (67) ale i v novém muzikálu jedna z velkých rolí zbyla – hraje pana krále! „Uznávám, že na prince už je přece jen trošku pozdě...“ přikyvoval s úsměvem herec, jemuž právě role Popelčina filmového prince zaručila celoživotní slávu. Ovšem pozor, ani krále v Popelce nehraje poprvé: už loni si to s korunou na hlavě vyzkoušel v Německu, odkud čeští producenti zakoupili licenci.

Režisér Vorlíček: Dožil jsem

Premiéru si nenechal ujít režisér filmové Popelky Václav Vorlíček (88), který, když se po představení vydrápal na jeviště, sklidil nekončící ovace. „Od začátku jsem věděl, že pod taktovkou Filipa Renče to nemůže dopadnout jinak než dobře. Proto jsem mu dal zelenou. Jsem moc rád, že jsem se toho dožil,“ svěřil se Blesku dojatý Vorlíček. A jak že se mu daří po zdravotní stránce? „Jednou je mi líp, jednou zase hůř, ale pořád žiju...“ dodal s úsměvem.

Video: Heřmánek v muzikálové Popelce: Nedělal jsem JAMU, abych uklízel koňské koblihy

Video
Video se připravuje ...

Heřmánek v muzikálové Popelce: Nedělal jsem JAMU, abych uklízel koňské koblihy David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
8 fotografií