Milanu Šimáčkovi se dostalo pocty, jako jen pár vyvoleným Čechům. Jeho pohřeb se totiž konal ve svatovítské katedrále, kam se s ním přišli rozloučit nejbližší i kolegové.  

Poslední sbohem mu dal třeba Petr Jančařík s manželkou, Miloš Pokorný z dua Těžkej pokondr či herci Daniel Margolius a Petr Vršek.

Kdo ze známých tváří ale překvapivě chyběl, byl moderátor Jan Kraus. A přitom on byl právě tím, koho Šimáčkova smrt velmi zasáhla. "Odešel můj milý přítel a kolega Milan Šimáček. Na výročí okupace jsme spolu měli 21.08. poslední společný oběd.. Sbohem Milane," napsal na Facebook v den jeho smrti 25. září a připojil Šimáčkovu fotografii. 

I když ho Kraus a také jeho partnerka Ivana Chýlková považovali za velmi blízkého přítele, a spolu si navíc zahráli v Černých baronech, kdy Šimáček hrál vojína Vatu a Kraus vojína Voňavku, moderátor na jeho pohřeb nepřišel.

Jako parťáci spolu Kraus se Šimáčkem začínali v televizním pořadu Další, prosím!, který Kraus na začátku tisíciletí moderoval. Šimáček ve spolupráci s Borisem Hybnerem pak dělali různé pantomimické scénky, u kterých se diváci mnohdy dusili smíchy.

Navíc Kraus byl pro zesnulého Milana velký herecký vzor. Často o něm básnil, jaký je to vynikající herec a vzhlížel k němu. Na dotazy Blesku, proč se Kraus ani jeho žena Ivana Chýlková pohřbu nezúčastnili, nám manželé neodpověděli. Jisté ale je, že nejsou na dovolené v zahraničí, ani moderátora nejspíš netrápí nemoc. Ještě v úterý večer, tedy den před pohřbem, natáčel v Divadle Archa svou talk show.

VIDEO: V chrámu sv. Víta vystavili rakev se zesnulým hercem Milanem Šimáčkem (†56)

Video
Video se připravuje ...

V chrámu sv. Víta vystavili rakev se zesnulým hercem Milanem Šimáčkem (†56) 

Fotogalerie
33 fotografií