Opět se tak otevírá kauza z letošního léta, kdy se česká Asociace spisovatelů nevybíravě pustila do Karla Gotta, který měl podle původních informací zpívat na říjnovém zahájení Roku české kultury v lipské Opeře. Vadilo jim zpěvákovo spojení s Antichartou a minulým režimem. „S pořadatelem jsme se už dříve nedohodli, pan Gott v Lipsku vůbec vystupovat neměl,“ bránila zpěváka jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Karlův německý manažer vidí vše jinak a ihned vykopal válečnou sekeru. „Karel měl v Lipsku zpívat! Všechno mu organizuje jeho žena Ivana a já od ní nemám žádné informace, proč byl koncert dva měsíce před jeho konáním zrušený. Všichni se mě na to ptají. Jsem bezradný,“ řekl Gottův manažer a blízký přítel Wolfgang Kaminski (63) týdeníku Freizeit Spass. Svým vyjádřením tak zavdal příčinu ke spekulacím, zda zpěvák, který před třemi roky prodělal rakovinu mízních uzlin, není opět nemocný.

„Vzhledem k tomu, že český management byl osloven českým organizátorem akce, řešili jsme celou záležitost pouze na úrovni České republiky. Navíc opakuji, že jsme se na spolupráci nedohodli,“ reagovala na Kaminského vyjádření zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová.

Fotogalerie
36 fotografií