Hokejista podle serveru Extra.cz změnil advokáta a nyní ho zastupuje JUDr. Lenka Radoňová. A právě ta odhalila další novinku. Zpěvačka žádá po manželovi výživné i na sebe samotnou! A rozhodně nejde o drobné...  

Po změně Plekancovy právní zástupkyně se ukázalo, kolik Lucie Vondráčková od svého manžela skutečně žádá. Ta mimo jiné potvrdila, že Tomáš Plekanec zpěvačce skutečně navrhoval výživné na děti v celkové výši 60 tisíc korun měsíčně, tedy 25 tisíc na nezletilého Adama a 35 tisíc na nezletilého Matyáše.

Navíc vyjasnila, co zaznělo v návrhu od zastupující advokátky Lucky Vondráčkové o výživném, který zpěvačka dne 6. 8. 2018 v Montrealu podepsala a o den později tento návrh potvrdil i tamní soud. „V návrhu nepožaduje výživné na nezletilé děti ve výši 30 tisíc dolarů, ale požaduje výživné pro rozvedenou manželku paní Lucii Plekancovou Vondráčkovou ve výši 30 tisíc dolarů měsíčně,“ prozradila Extra.cz právnička Radoňová. Mimochodem, 30 tisíc kanadských dolarů je 510 tisíc českých korun.

Má na to nárok? Renomovaný právník Jan Černý Blesku řekl, jak se věci mají: „Žena může takové výživné požadovat v případě, kdy manželka obětovala svůj profesní život rodině, aby mohl její manžel dělat kariéru, čímž například snížila svou pracovní kvalifikaci nebo nedokončila vzdělání, které chtěla apod. V takovém případě má manželka nárok čerpat výživné pro sebe maximálně tři roky.

To znamená, že pokud by Lucie získala toto výživné pro sebe v plné výši a pobírala ho maximální dobu, přišla by si na pěkný balík peněz. Ročně by tak získala 360 tisíc kanadských dolarů, tedy zhruba šest milionů korun. Za tři roky by se tato částka vyšplhala na závratných 18 milionů korun v přepočtu.

To ovšem není všechno. Sama Vondráčková prý přesnou částku alimentů na děti nevyčíslila, požádala, aby ji určil soud. V návrhu ale visí dalších 7 milionu kanadských dolarů, tedy 119 milionu korun. „Ty představují takzvané kompenzace zejména za ztrátu vlastní kariéry a zabezpečení do budoucna rozvedené manželky a je opět stanoveno na základě subjektivních hodnocení navrhovatelky paní Lucie Plekancové Vondráčkové,“ doplnila Radoňová.

Je nicméně otázkou, jak bude Lucie u soudu dokazovat, že se musela vzdát kariéry na úkor manžela a starání se o děti, když i během manželství pracovala - tedy zpívala, nahrávala, fotila a herecky se prosadila dokonce v zahraničí, kde natočila hned dva filmy - The Perfect Kiss a Hotel Limbo.

Advokátka navíc objasnila nájemné, které Plekanec platí v bytě, v němž nyní žije Vondráčková se syny. Ten podle ní zaplatil do konce října zálohu na byt, od listopadu 2018 je pak povinen platit měsíční nájemné až do 31.8.2019, kdy vyprší nájemní smlouva.

VIDEO: Vondráčková o krachu vztahu: Rychlost rozchodu byla zběsilá!

Video
Video se připravuje ...

Vondráčková o krachu vztahu: Rychlost rozchodu byla zběsilá! FTV Prima

Fotogalerie
42 fotografií