Oscarový režisér byl mnoho let nemocný, ale veřejně své zdraví nechtěl komentovat. Jeho synové naopak moc dobře věděli, jak na tom je. Jeho stav se v posledním roce zhoršoval a dvojčata cítila, že je zle. „Při posledních návštěvách jsme už asi všichni mysleli na to, co bude příště – tátovi bylo osmdesát šest let, a to vás napadne, jestli se ještě potkáte. Z naší strany to asi bylo cítit, protože my s bráchou máme obecně sklon k dlouhému, a v tomhle případě možná až obřadnému loučení,“ prohlásil Petr Forman v rozhovoru pro magazín Reportér.

Známý herec a divadelník pak přesně popsal, jak se s ním a jeho bratrem táta před smrtí letos v dubu rozloučil. „Sice srdečně, ale velmi stručně: Nazdar. Život jde dál,“ svěřil Petr. „On se vždycky bránil sentimentu a nechtěl být patetickej,“ doplnil ho Matěj. Syny měl oscarový režisér s druhou manželkou Věrou Křesadlovou (74).

Petr a Matěj otce milovali a pravidelně za ním do USA jezdili. „My spolu uměli strávit spoustu času, aniž bychom si nějak zvlášť povídali. Stačilo rozdat karty, licitovat, jinak mlčet, a najednou nám spolu bylo dobře. Licitovaný mariáš je hra, kterou umí čím dál míň lidí, a táta makal půl života na tom, aby ji nás dva naučil co nejlíp. Koho teď přizveme jako třetího do mariáše, toť otázka,“ řekl Petr.

Miloš Forman zemřel 13. dubna v nemocnici v Danbury, nedaleko svého ranče. Podle informací Blesku podlehl masivnímu zápalu plic.

VIDEO: Zemřel režisér Miloš Forman (†86): Jeho žena Martina řekla, co se stalo

Video
Video se připravuje ...

Zemřel režisér Miloš Forman (†86): Jeho žena Martina řekla, co se stalo Blesk TV

Fotogalerie
28 fotografií