Tina, vlastním jménem Martina Csillaghová, dlouho tajila, jaké zdravotní problémy ji vlastně trápí. Teď se rozhodla na sociální síti přiznat svou diagnózu, a varovat tak ostatní před chybami, které udělala ona sama. Trpí totiž roztroušenou sklerózou!

„Před několika lety jsem zažila totální fyzický kolaps, tlak mi vyskočil, teplota prudce klesla, polovina těla zůstala bez ohlasu, odvezla mě záchranka na ARO a tam mi na základě nálezů diagnostikovali sklerózu multiplex (jiný název pro roztroušenou sklerózu),“ popsala zpěvačka s maďarskými kořeny a slovenská Zlatá slavice.

„Nikomu nedoporučuji, aby šel mou cestou. Když budete rebelovat a odmítat léčbu bez toho, abyste věděli proč, mnohem víc si tím můžete uškodit. Protože nevědomost zabíjí," přiznala nepřímo, jak u ní vše probíhalo. Teprve nemoc ji prý donutila zvolnit a stáhnout se do ústraní.

Teď se raději naplno věnuje své rodině, synovi Leovi (5), kterého má s bývalým partnerem, fotbalistou Richardem Lásikem (25), a dcerce Tie Lilianě (3). Tu v roce 2015 porodila manželovi, rapperovi Separovi (31). Právě po jejím narození se už na veřejnosti ukazuje jen zřídka.

„Nemyslím pozitivně. Pozoruji! Právě že se snažím co nejméně myslet, respektive se učím používat mysl jen na to, co je třeba,“ vysvětlila na sociální síti Tina, kterou si čeští diváci mohou pamatovat také coby moderátorku 2. ročníku Česko Slovenské Superstar a také Hlasu Česko Slovenska. Snaží se nebrat svůj osud tragicky.

Roztroušená skleróza

Nemoc, jejíž první příznaky bývají často velmi nenápadné. Můžou se objevit například přechodná porucha zraku, závrať, trnutí končetin, problémy s vyprazdňováním, a tak dále. Roztroušená skleróza má různé stupně agresivity, nejčastější je však podle neurologů forma, kdy se střídá atak a návrat do normálu, přičemž intervaly jsou různě dlouhé. Každopádně stav pacienta po ataku se vždy zhoršuje, a může dokonce skončit i na vozíku. Onemocnění není léčitelné.

VIDEO: Zpěvačka Anna K. zase musela bojovat s rakovinou, navíc už dvakrát. Jak na tom je?

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Anna K. po roce boje s druhým útokem rakoviny: Řekla, jak na tom je! Blesk TV

Fotogalerie
15 fotografií