Spíš než romantický princ je Juraj Ďurdiak dnes už komik, který baví lidi na internetu. Svědčí o tom i jeho dioptrické brýle s barevnými skly. V těch herec přišel na prezentaci seriálu Hotel, který uvede TV JOJ. 

V seriálech hraje už jen sporadicky, převážně se objevuje jen v divadlech. Po své herecké éře v 70. a 80. letech, kdy na filmových plátnech zářil, se dal na podnikání, a nějaký čas žil v zahraničí. I s tím ale skoncoval a vrátil se k herectví. 

Kromě prince Velena se proslavil i hrdinským činem, kdy před lety na ulici bránil svou dlouholetou kamarádku Hanu Gregorovou. Na tu vulgárně pokřikoval opilý muž, čehož Ďurdiak nechtěl být svědkem. 

„Když si ani po chvíli nedal říct, a to jsem ho slušně prosila, tak Ďurkovi povolily nervy a jednu mu natáhnul. A ten muž mu to vrátil,“ vysvětlila herečka tehdy situaci, proč měl pak slovenský herec přeražený a zakrvácený nos. 

On ale před jejím prohlášením tvrdil, že opilce srazil k zemi. „Strčil do mě a já jsem tak nešťastně spadl na zábradlí, že jsem si trochu rozsekal nos,“ tvrdil tehdy slovenským médiím. Každopádně se před Gregorovou ukázal jako gentleman. S herečkou se kamarádí od doby, co s jejím manželem Radkem Brzobohatým (†79) hrál právě v Princovi a Večernici – Brzobohatý tam hrál zlého čaroděje Mrakomora.

Fotogalerie
17 fotografií