Doby, kdy v 70. a 80. letech zářil ve slovenských, českých, maďarských a německých filmech, jsou tytam. Dnes Ďurdiak hraje jen v divadlech, vyučuje na konzervatoři, ale nejvíc se projevuje svými šílenými fotkami a výroky na sociální síti.

Posledním jeho kouskem je obsáhlý elaborát na téma Vánoc. „Mírně znervózněné důchodkyně křižují uličky supermarketů a prohledávají regály. Hledají vkusný svetřík, čepičku, bagr nebo něco podobného. Všechno to má jednoho jmenovatele. Vnoučci a vnučky se na všechny tyto výprodejové ohavnosti vyse*ou!“ komentoval herec předvánoční shon.

A pustil se i do vánočních dárků z lékáren. „Kupte svému manželovi tyto tabletky a už bude močit jen v pondělí! Ostatní dny asi bude recyklovat...“ rozepsal se a ironickým tónem pokračoval: „Kupte dědovi tyto tabletky! Bude lépe slyšet a jeho erekce bude už vlastně doživotní!“

Z prince ve výslužbě zřejmě mluví vlastní zkušenost. Jak na sebe totiž letos prozradil, každé ráno musí brát pět životně důležitých pilulek. Jsou na vysoký tlak, léčí onemocnění a poruchy srdce.

Používají se při léčbě pacientů s chronickým srdečním selháním. Další jsou k léčbě nebo zmírnění příznaků vzniklých následkem onemocnění spojených s oběhovými poruchami v oblasti mozku. Ďurdiak dokonce bere i léky, které se předepisují při demenci a poruchách duševní výkonnosti.

Z podnikatele ředitelem

Po revoluci začal Juraj Ďurdiak podnikat. S tím ale skončil po smrtelné nehodě své sestry. V letech 2003 až 2006 byl uměleckým ředitelem Nové scény v Bratislavě. V letech 2006 až 2010 působil jako manažer Štúdia L+S (Lasica + Satinský). Dnes už je ale jen divadelní herec a hlavně internetový klaun.

Fotogalerie
17 fotografií