„Občas sem někdo přijde, hlavně vnuk Tomáš a rodina. Z kolegů ale skoro nikdo. Někteří si dokonce mysleli, že pan Bedrna už nežije,“ řekla Blesku pečovatelka ze seniorského domu. Český taťka Homer z animovaného seriálu Simpsonovi prý často vyhlížel z okna návštěvy. Nikdo z kolegů ale nepřicházel...

Obavy ze setkání

Pořád jsme se na to s Jirkou Bartoškou chystali, ale nějak k tomu nedošlo,“ prozradil Blesku Heřmánek. „Mám na něj ty nejkrásnější vzpomínky, byl to úžasný kolega, měl jsem ho moc rád. Je mi to líto,“ řekl herec smutným hlasem. „Moc mě to mrzí. Na druhou stranu asi bych se toho bál a nevím, jak bych to zvládal. Měl jsem o něm zprávy i z Motola a nebylo to nic hezkého...“ vyznal se Heřmánek ze svých obav.

Umíral opuštěný

Jeho slova vzápětí potvrdil i Bartoška. „Zrovna jsem se dozvěděl tu smutnou zprávu... Chtěli jsme se za ním s Karlem zastavit, ale nějak jsme to nestihli,“ řekl včera Blesku omluvným tónem. „Byli jsme spolu strašných let v Divadle Na zábradlí. Byl to výborný kamarád, prostě strašně fajn člověk. Je to smutný, ale dožil se požehnaného věku,“ dodal Bartoška.

Stopka i rodině

Bedrna své poslední chvilky prožil ve špitále a rodina za ním ani nesměla. „Ano, byl v nemocnici, poslední dny nevypadaly nijak vesele. Ve špitále byla kvůli chřipce karanténa, takže jsme za ním se sestrou nemohly,“ sdělila nám dabérova dcera Vlastimila (42), kterou měl s herečkou Laďkou Kozderkovou (†37).

Fotogalerie
22 fotografií