Omezení postavy Doktora Martina v oblíbeném a stejnojmenném seriálu vedlo k tomu, že tvůrci vymysleli zcela nový seriál s novým názvem - Strážmistr Topinka. Právě ten se dostal do popředí ve scénáři a kolem něj se také bude seriál točit.

A Miroslav Donutil to jen kvituje. "Druhá řada pro mě byla poslední. Je mi šedesát sedm let a takové natáčení, kdy strávíte dvě stě dnů neustálým se učením nového scénáře, je velmi vyčerpávající," řekl Nedělnímu Aha! herec s tím, že ho v roli Doktora Martina sužoval i oblek, který nosil v jakémkoliv počasí.

"I tohle bylo na roli obtížné. Smířit se s tím, že ho nikdy nesvléknu. Venku je třicet stupňů, vedro, a já mám na sobě černý oblek a utaženou vázanku. Stejně nepříjemné to je, když je naopak minus šest. Prší, jdete lesem, tváříte se, že je vám skvěle, je jaro. A my přitom točíme v listopadu," postěžoval si Donutil, který během natáčení zažil i nepříjemný střet se psem.

V první řadě ho totiž seriálový pes pokousal. "Byl to jen takový lehký skus od psa, který se bránil tomu, že ho někdo zezadu uchopil za nožky a chtěl ho zvednout, což jsem jim vymlouval od samého počátku, protože vím, že pes se lekne. A to se stalo – lekl se, ohnal a kousnul," dodal Miroslav s tím, že ač toho nasmlouvaný pes mnoho nepředvedl, vysloužil si nemalý honorář.

Role Doktora Martina bude v nově chystaném seriálu už jen postavou vedlejší a herec se proto nyní chce omezit jen na filmování a taktéž se vrací ke svým oblíbeným talkshow.

VIDEO: Vzpoura proti Národnímu! Donutil objede se Sluhou dvou pánů republiku

 

Fotogalerie
29 fotografií