Novácká detektivka se na obrazovkách poprvé objevila již na podzim a ve sledovanosti bodovala. Jak televize oznámila na tiskové konferenci, v jarním schématu se seriál vrací s osmi novými díly.

První z premiérových epizod druhé části první řady se bude vysílat již tuto neděli. „Druhá část ale ještě není celá hotová. Stále se ještě natáčí,“ prozradil přitom pro Aha! zdroj z natáčení.

Nova tak kvůli boji o sledovanost seriál nasazuje i přesto, že ještě není kompletně dotočený! Sází přitom nejen na osvědčenou ústřední dvojici v podání Matěje Hádka (42) a Terezy Hofové (38), ale i na další známé tváře ve vedlejších rolích. „Obsadili například Jiřího Langmajera, Zdeňka Piškulu nebo Stanislava Zindulku,“ doplnil zdroj ze zákulisí seriálu.

Diváci nepřijdou ani o postavu Rudolfa Černého, kterého ztvárňuje Miroslav Donutil. Ten si díky roli přijde na pěkný balík. Honoráře herců jeho formátu se údajně pohybují okolo 10 – 15 tisíc za jeden natáčecí den. Těch měl v prvních osmi dílech Donutil hned 20, a tak si vydělal pravděpodobně víc než 200 tisíc korun!

Podobnou sumu by mohl obdržet i za pokračování seriálu. Nova ovšem informace o jeho příjmech potvrdit nechtěla. „Smlouvy herců v žádném případě nekomentujeme,“ uvedl zástupce televize.

VIDEO:  Zkrvavená Eva Josefíková s nožem v ruce v seriálu Dáma a Král!

Video
Video se připravuje ...

Zkrvavená Eva Josefíková s nožem v ruce v seriálu Dáma a Král! TV Nova

Další trumfy

Televize sází kromě Dámy a Krále i na další horká želízka v ohni, například na zcela nový projekt Utajený šéf či další ročník pěvecké soutěže SuperStar, která začne již za několik týdnů. Natáčí se i další díly Výměny manželek, Malých lásek, seriálů Ordinace v růžové zahradě 2 i Ulice a dalších divácky oblíbených formátů.

Jarní program již nasadila i konkurenční Prima, na níž diváci můžou sledovat nové díly seriálů Ohnivý kuře i Modrý kód. V pátek na obrazvky patří dobový výpravný seriál 1890 s Jánem Koleníkem (38) a Stanislavem Majerem (39) v hlavních rolích.

V sobotu odstartoval v dalších premiérových dílech Polda a v neděli Pevnost Boyard. Na adrenalinovou soutěž pak 25. února naváže oblíbené Máme rádi Česko, a to také premiérovými díly. Vrátil se též pořad Jak se staví sen s Ivou Kubelkovou (40).

Ani Česká televize se nedrží zpátky. Zatímco na Nově řeší v neděli večer zločiny Matěj Hádek jako detektiv Král, jeho bratr Kryštof Hádek (35) se pro změnu ve středu objevuje na ČT1 v temném seriálu Vzteklina. Veřejnoprávní stanice též boduje s komediálním seriálem Dabing Street a diváci se můžou těšit i na detektivní cyklus Inspektor Max psaný Juraji Kukurovi (70) na tělo, dvoudílný katastrofický film o neštěstí v Havířově Dukla 61 či snímek Metanol o obří kauze pančovaného alkoholu.  

Fotogalerie
53 fotografií