Michal Štika, exmanžel Moniky Štikové a otec jejich dcer Ornelly a Charlotty, se s krásnou kosmetičkou znal dlouho. „Byla to kamarádka, se kterou jsme sem tam chodili na kafe nebo na oběd. Pracuji v cestovním ruchu, ona hodně cestovala, létala do Milána a jednou mi tak padla do oka na letišti, tak jsme se dali do řeči. Byla krásná, milá, kosmopolitní, nejde mi do hlavy, že si sedla do auta k opilému člověku,“ reagoval zarmoucený Štika na slova svědků nehody, podle které byl řidič vozu pravděpodobně opilý.

„Hned, jak se objevilo její jméno na internetu, odmítal jsem tomu věřit. Hned jsem jí volal, ale číslo bylo nedostupné. Tehdy sem si uvědomil, že už bude nedostupné napořád. Je to obrovská lidská tragédie. Prostě si sedla do auta ke kamarádovi, který asi chtěl frajeřit s pěkným vozem, a vymklo se mu to z ruky. Na devadesát devět procent jsem si jistý, že to nebyl její partner, byla nezadaná,“ dodává otec Štika. 

Luxusní mercedes se podle svědků řítil olomouckými ulicemi velmi rychle. Vysoké rychlosti nasvědčuje i to, že po nehodě byly trosky vozu rozmetané po širokém okolí. Auto narazilo do betonového sloupu a začalo hořet. Uhasil ho práškovým hasicím přístrojem jeden z projíždějících řidičů. Janě (†32), která seděla na sedadle spolujezdce, bohužel už nebylo pomoci. 

„Nedokážu popsat slovy, jaký zármutek teď prožívám. Byla jsi moje spřízněná duše, anděl, který rozdával úsměv. Nechápu, že už tady nejsi, život je nespravedlivý. Budeš nám strašně moc chybět. Jednou se zase sejdeme všichni tam nahoře. Sbohem, moje sestřičko,“ smutní na Facebooku sestra oběti Kateřina.

Fotogalerie
19 fotografií