Postelí Huga Haase prošla celá řada žen. „Když jsme šli spolu po Národní třídě, neminuli jsme jedinou ženu, mladou nebo středního věku, která by se po něm neohlédla se slibným úsměvem. Haas byl totiž velice zábavný společník a vyložené postelový typ. Nikdy se tím ale nechlubil, spíš se ironizoval. Vyprávěl mi nesčetně intimních příběhů a já sám jsem jich mnoho s ním prožil,“ píše ve svých pamětech Otakar Vávra.

Kouzlu slavného herce, který byl znám svou originální filozofii, humorem a požitkářským životem, neodolala ani Adina Mandlová. Haas se do ní zakoukal v době, kdy byla neznámou manekýnkou, a udělal z ní hvězdu stříbrného plátna.

Přesto, že díky vztahu s Haasem se z Mandlové stala hvězda, neměla to s ním zrovna lehké. „Někdy jsem ho třeba tři dny neviděla. A protože utratil všechny peníze za předražený, tajně kupovaný kokain, nezbylo mu každou chvíli na domácnost a já musela sáhnout do vlastní kapsy,“ uvádí podle serveru Aha! Mandlová ve svých pamětech, v nichž se zmiňuje i o Haasově drogové závislosti.

„Haas se s narkomanií nijak netajil, každý o tom věděl, a když dostal občas záchvat beznadějnosti a melancholie, všichni jsme věděli, že nemůže sehnat kokain.“

Podle Mandlové Haas drogu kupoval od vrátného v Hunkově restauraci a nebyl jediný z filmových hvězd, kdo k šatnáři pro »drogu bohatých« chodil. Koks si u něj údajně kupovala i Ljuba Hermanová.

Ve 30. letech Haas doma pořádil divoké večírky pro pražskou smetánku. Na bujarých večírcích tekl proudem alkohol, pořádaly se automobilové závody a šňupal se koks. S tím vším však přestal, když potkal mladičkou herečku a baletku česko-ruského původu Marií von Bibikoff, známou jako Bibi. Sotva dvacetiletá Bibi nebyla další »Titinkou«, jak svým milenkám říkal, ale později se stala jeho manželkou. Právě kvůli Bibi Haas skoncoval s drogami. Bibi ve svých vzpomínkách popisuje scénu v koupelně, kde našla lahvičku s bílým práškem. „Co to je, nějaký prací prášek?“ ptala se ho. „Ne, to je kokain, to jsem kdysi bral. Vyhoď to prosím do záchoda,“ řekl ji údajně Hugo. Od té doby se u něj kokain už neobjevil.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadala prvorepubliková móda a šaty Adiny Mandlové

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak vypadala prvorepubliková móda a šaty Adiny Mandlové Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
5 fotografií