Bernášková řadu svých příznivců vyděsila, když na sociální síti napsala tento vzkaz: „Když na Justýnu spadne v Technickém muzeu exponát! Ta holka je čarodějka. Přežila. Ta amputace byla nutná.“ Naštěstí se ale jednalo jen o vtipnou nadsázku a Justýnce o život nešlo. Přesto však k incidentu došlo a dívenka teď musí chodit o berlích.

Herečku jsme oslovili s tím, zda by chtěla k nemilé příhodě něco říct. „To asi ne. To byl jenom takový fór," uvedla pro Blesk Jana, která se snaží brát nastalou situaci s humorem. „On to tedy úplně fór není, ono se to stalo,“ doplnila posmutněle. „My jsme z toho všichni špatní,“ svěřila se a dál už záležitost nechtěla komentovat.

Kontaktovali jsme proto také Národní technické muzeum. „Nějaká drobná záležitost se tady stala. Spadly prý nějaké brýle,“ potvrdila nám incident paní Dobisíková z oddělení pro PR a práci s veřejností. Bližší informace o tom, co se přesně stalo, ale nejprve neměla a poté, co je zjistila, zaslala podrobnější vyjádření:

„Dne 29. listopadu 2017 došlo k poškození exponátu 'Svět naruby' ve výstavě 'Klamárium' v Národním technickém muzeu. Žáci ze školní skupiny strhli připevněné kovové brýle vážící do ½ kg, které návštěvníkům slouží k experimentu. Při tom byl lehce poraněn dětský návštěvník.“ Zda se jednalo skutečně o dceru známé herečky, ale nespecifikovala. „Náhradu exponátu nebude NTM požadovat. Situace vznikla díky neadekvátnímu chování žáků,“ dodala ve vyjádření.

Bernášková, kterou jsme kdysi vídali také jako kadeřnici Betty v Ulici, má Justýnu s režisérem Davidem Drábkem (47), s tím jí ale vztah nevyšel. V roce 2012 se ale vdala za scénáristu Rudolfa Merknera (45) a o rok později se jim narodil syn Theodor.

VIDEO: Podívejte, jak to Janě slušelo ve svatebních šatech...

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková (31) si se svým přítelem scenáristou seriálu Vyprávěj Rudolfem Merknerem řekli ano. Blesk - Pavel Machan

Fotogalerie
29 fotografií