Režisér Martin Dolenský zemřel při těžké autonehodě ve čtvrtek, 6. dubna. Smutnou zprávu na sociální síť napsal jeho kamarád Petr Wajsar: „Zemřel Martin Dolenský, můj kamarád a skvělej režisér. Tak už aspoň víš, jaký to je. Dobrou noc, chlape, budeš mi moc chybět.“

Všichni, kteří se chtěli s oblíbeným režisérem rozloučit, mohli ve středu odpoledne přijít na FAMU a věnovat Dolenskému tichou vzpomínku. Ze slavných tváří se na pohřbu objevila herečka Jana Bernášková, která hrála v seriálu Vyprávěj a nebo muzikant Michal Malátný z kapely Chinaski. "Přišel jsem se rozloučit, protože jsem Martina velmi dobře znal. Zahrál jsem si v jeho filmu Chyťte doktora," řekl. 

"Měli jsme Martina moc rádi, a proto jsme přišly," řekla herečka Jitka Ježková (38). Ta, stejně jako její kolegyně Veronika Kubařová (29), na místě kondolovala Dolenského přítelkyni. Květiny pak herečky pokládaly přímo ke kondolenční knize.

Video
Video se připravuje ...

Záběry ze smrtelné nehody režiséra seriálu Vyprávěj: Tady skončil život Martina Dolenského (†47)! aktu.cz

Režisér Martin Dolenský se zabil při autonehodě u Hořesedel na Rakovnicku. Tam měl také chalupu. Jeho auto vjelo do protisměru a srazilo se s nákladním vozem, jel sám. Nikomu dalšímu se nic nestalo.

Fotogalerie
46 fotografií