Ve čtvrtek 6. dubna při těžké autonehodě zemřel talentovaný český režisér Martin Dolenský. Nehoda se stala poblíž města Hořesedly. Režisér zatím z neznámých příčin vjel do protisměru, kde se srazil s nákladním vozidlem. „Tragická nehoda se stala 6. dubna v podvečer. Policie událost stále vyšetřuje a byla nařízena soudní pitva. Ta by měla objasnit přesnou příčinu smrti a potvrdit či vyvrátit, zda příčinou neštěstí nebyla náhlá zdravotní indispozice,“ řekla pro Blesk.cz Michaela Richterová z rakovnické policie.

Dolenský zahynul kousek od své milované chalupy, do níž zřejmě mířil. Úmrtí režiséra na sociální síti oznámil jeho kamarád Petr Wajsar: „Zemřel Martin Dolenský, můj kamarád a skvělej režisér. Tak už víš, jaký to je. Dobrou noc, chlape, budeš mi moc chybět.“

 A proto, že byl Dolenský učedník buddhismu a věřil v reinkarnaci, poslední rozloučení s ním nebude o smutku a slzách, ale o oslavě jeho života! Rozloučení s tragicky zesnulým režisérem a pedagogem FAMU se bude konat ve středu 19. dubna od 15 hodina v Klubu Famu.  „Poslední rozloučení pojmeme jako oslavu Martinova života a jeho práce,“ stojí na pozvánce k poslednímu rozloučení, která koluje na Facebooku.

 Záběry ze smrtelné nehody režiséra seriálu Vyprávěj: Tady skončil život Martina Dolenského (†47)!

Video
Video se připravuje ...

Záběry ze smrtelné nehody režiséra seriálu Vyprávěj: Tady skončil život Martina Dolenského (†47)! aktu.cz

Fotogalerie
27 fotografií