„Justýnka nás zato nenavidí a tvrdí, že jsme chlupatí hipísáci, ale my nepolevíme. U nás je vrchol technologie 10 let stará televize. Děti si mají hrát! Jobs ví, o čem mluví,“ doplnila odkaz na článek, kde je deset důvodů, proč by děti neměly používat chytré mobily a tablety, Jana Bernášková.

Netrvalo dlouho a rozjela se diskuze. Nedocení. Zcela úplně izolovat někoho od moderních technologií v tomto století je nesmysl. Ale nastavit určitá pravidla je nutné. Naše děti mají dáno, jakou dobu si můžou ve ,,virtuální realitě" hrát, teda pokud nedělají něco do školy. Nedělat to, tak jsou u toho schopní sedět celý den. Ale izolovat je od toho úplně, tak je zesměšním v kolektivu a ještě můžu vyvolat základ šikany. I ti nejmenší dokážou být dneska hodně zlí,“ míní pan Georg L. 

„Justýnka není izolovaná. S technologii umí skvěle pracovat. Má telefon, ale bez internetu. A je spokojená. Fotí a píše kamarádkám a to úplně stačí. Nikdo ji nešikanuje. Chápe, že tady jsou rizika,“ ohradila se herečka, která má s manželem scenáristou Rudolfem Merknerem syna Theodora.

Je správné dětem regulovat přístup k počítačům a sociálním sítím?
Celkem 962 hlasujících

Za Merknera se provdala v roce 2012.

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková (31) si se svým přítelem, scenáristou seriálu Vyprávěj Rudolfem Merknerem řekli ano. Blesk - Pavel Machan

Fotogalerie
13 fotografií