Airstream a. s. je česká společnost, která působí v oblasti soukromé letecké dopravy od roku 2007. Ještě na začátku listopadu se holedbala také tím, že jedním z jejich klientů je sám populární zpěvák. Karel Gott letí naším privátním letadlem,“ uvedla firma na své sociální síti a připojila i fotku jako důkaz z letištní plochy.

Mistr tehdy spolu s chotí Ivanou (41) a kolegyní Jitkou Zelenkovou (67) cestoval do Vysokých Tater na Slovensku kvůli vystoupení v hotelu Kempinski na Štrbském Plese.

Ovšem podle informací deníku Aha! je předsedou představenstva Airstream a. s., a v podstatě tedy i šéfem firmy, podnikatel Jaroslav Stůj (48). Jenže s jeho jménem se pojí řada podezření. Zejména z doby, kdy byl prozatímním ředitelem pražského dopravního podniku, tedy od prosince 2011 do začátku února 2012.

Ačkoliv se jedná o krátkou dobu, v čele firmy stihl podepsat velké odměny bývalému managementu. Ten byl spojený s exředitelem Martinem Dvořákem (47), kterého Stůj nahradil. Sám si také přišel na své, jelikož dostal zlatý padák v hodnotě 2,8 milionu korun. Tato částka přitom šla z veřejných peněz! Vše tehdy odklepla dočasná nástupnice Magdalena Češková.

VIDEO: Karel Gott vystoupil na Žofíně

Dopravní podnik si za tyto zlaté padáky vyslechl značnou kritiku, jak od veřejnosti, tak od pražského magistrátu, od něhož ročně dostává kolem 13 miliard korun. Jaroslava Stůje coby současného šéfa aerolinek, s nimiž létá i Gott, se Aha! pokoušelo kontaktovat. Na dotazy týkající se toho, jaký komfort Slavíkovi poskytují, ale neodpověděl.

I přes podivnou minulost šéfa firmy byl ale Mistr zřejmě se službami Airstream a. s. spokojen. „Pan Gott s ohledem k jeho věku a prodělanému onemocnění využívá možnost letecké přepravy na pracovní cesty pouze výjimečně. Například, cestuje-li na vystoupení do zahraničí,“ uvedla mluvčí zpěváka Aneta Stolzová. „Dále musím upozornit na to, že Karel Gott a majitel letecké společnosti Airstream jsou přátelé a za své služby si vycházejí vzájemně vstříc,“ doplnila Stolzová.

Známý pěvec se k tomuto stylu cestování uchyluje stále častěji. Může za to zřejmě jeho zdraví po prodělané rakovině mízních uzlin a operaci vyhřezlé ploténky loni na podzim. Při přesunech nyní vyžaduje klid a pohodlí. Jízdy na Moravu a Slovensko autem po dálnici D1 by už pro něj nebyly příliš vhodné a zbytečně by ho mořily. Letecké cestování je oproti tomu daleko příjemnější.

Ovšem je také nákladnější. Pouze zpáteční let pro čtyři osoby z Prahy do Popradu u firmy Airstream a. s. vychází v průměru na 95 tisíc korun. Není ale známo, zda si Mistr let platil sám. Je pravděpodobné, že vše financoval pořadatel koncertu.

VIDEO: Karel Gott rozdával podpisy na lodi: Na fanoušky si pořídil nové fixy!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott rozdával podpisy na lodi: Na fanoušky si pořídil nové fixy! Lukáš Červený

 

 

 

 

 

 

Fotogalerie
55 fotografií