Slováček dorazil na místo několik minut před jedenáctou hodinou, kdy měl obřad oficiálně začít. Ačkoliv obvykle o dámskou společnost nemá nouzi, tentokrát dorazil zcela bez doprovodu. Podržet ho ve smutných chvílích nepřišla ani manželka Dáda Patrasová (61), ani mladší partnerka Lucie Gelemová (34).

Je ale možné, že to bylo jeho výslovné přání a muzikant si přál truchlit o samotě. O tom by svědčilo i jeho poměrně zvláštní chování na samotném pohřbu. Ostatních známých tváří českého showbyznysu se totiž očividně stranil a místo si zvolil na vyvýšeném balkoně. Měl odtud jistě dobrý rozhled, ovšem ostatní dali přednost sezení přímo ve smutečním sále.

Fotogalerie: Pohřeb Karla Štědrého (†80): Uplakané…
88 fotografií

Felix během posledního rozloučení s kolegou Štědrým neudržel své emoce na uzdě a rychlými pohyby si utíral mokré oči. Nechtěl snad, aby ho v takové chvíli viděli ostatní? Nebo snad za jeho samotu může právě aféra s milenkou a odchod od manželky? Přitom v minulosti se s výtvarnicí ve společnosti hojně objevoval a vůbec nevypadal, že by se za své vzplanutí k ní nějak styděl. Změnilo se snad něco?

Kromě známého saxofonisty přišli zesnulého Karla na poslední cestu vyprovodit například herečka Světlana Nálepková (57), zpěvák Josef Zíma (85), bavič a moderátor Karel Šíp (72) či velcí kamarádi Štědrého Jiřina Bohdalová (86) a Karel Gott (78).

Podívejte se, jak mluvili na pohřbu Karla Štědrého jeho kamarádi.

Video
Video se připravuje ...

Karel Vágner vzpomíná na Štědrého. David Turek, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Karla Štědrého (†80): Rodině a přátelům zněly písně bez hlasu! Jan Jedlička

Fotogalerie
78 fotografií