Den po svém svátku Tomáš vyrazil na prodloužený víkend k Luboši Čiperovi na chalupu do severních Čech, odkud se ale už nevrátil. Za všechno mohl těžký magnetofon! „Ochotně šel z hospody na chalupu pěšky pro ten obří kazeťák, naložil ho do auta Tomáše Kordače a přivezl ho do hospody. Ale klíče mu nevrátil. A dál seděl s ostatníma v hospodě,“ píše Ota Kars ve své knize Jmenuju se Tomáš.

Mluvilo se o tom, že Holý odjel z hospody opilý pro peníze, ale vše bylo podle výpovědí jeho kamarádů jinak. „Myslím, že na záchodě mi Tomáš navrhnul, že se projedeme Kordačovým autem. Oba dva jsme něco vypili, určitě několik piv. Jestli panáky, to nevím. Nebyli jsme opilí tak, že bychom se motali nebo padali. Měli jsme samozřejmě pocit, že jsme v pohodě, ale dobrej nápad to nebyl,“ vzpomíná Holého kamarád Mirek Schlaichert s tím, že kdyby odmítl, Tomáš by prý určitě sám nejel.

VIDEO: Tomáš Holý (†21) by slavil 53. narozeniny: Zažil raketovu kariéru!

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Holý (†21) by slavil 53. narozeniny: Zažil raketovu kariéru! Mall.tv

A tak prý vyjeli z Polevska směrem ke Kytlici, což je kousek, asi pět kilometrů. „Dál už to mám trochu zamlžený. Vím, že tam jsme nejspíš dost brzo zastavili, vyčůrali se, otočili a jeli zpátky. Asi nám došlo, že je to blbost. Vraceli jsme se zpátky, vůbec jsme to tam neznali. Právě nad hospodou nahoře je taková táhlejší zatáčka. A tam jsme vylítli ven,“ popisuje Schlaichert osudnou jízdu.

„Asi jsme jeli rychle. Pak jsme nejspíš narazili do stromu a vlítli do příkopu, kde se auto zarazilo o takovej ten přepad. To ale vím až z pozdější rekonstrukce. Já si z toho nic nepamatuju,“ upřesňuje. „Když jsem se prostě probral, vyhrabal jsem se z auta a pak se snažil dostat ven Tomáše. To mi vůbec nešlo, byl tam zapasovanej nohama, nijak nereagoval a já ho prostě nedokázal dostat ven,“ popisuje Mirek s tím, že v šoku běžel pro pomoc.

VIDEO: Podívejte se na zádušní mši pro Tomáše Holého

Fotogalerie
29 fotografií