Tlumočnice Petra Paroubková, kvůli níž před deseti lety expremiér opustil první ženu, se letos v únoru sebrala a odešla z domu. Zuzana se již dříve nechala slyšet, že tohle její rozhodnutí nechápe. Dokonce Petru označila za blázna.

„Je to nelogické. Mohla mít někoho bokem a zůstat s ním,“ vysvětlovala pro Expres.cz s tím, že v manželství by se blondýnka nemusela starat o finance a milenec by jí obstarával zase jiné věci. „Podle mě šlo o momentální nápad a pak z toho nešlo couvnout,“ hodnotí Petřino rozhodnutí manžela opustit a následně zažádat o rozvod.

Ten právě probíhá a zatím se zdá, že to bude poměrně lítý boj. Přitom Paroubkův první rozvod se Zuzanou probíhal v poklidu. „My jsme se vyrovnali nefinančně,“ vysvětluje možný důvod. „Já jsem měla byt po rodičích, který byl po rekonstrukci. A tak jsem si ještě koupila tento byt, který tehdy stál dva a půl milionu korun, a ještě mi zbylo na auto,“ odhaluje detaily vyrovnání majetku z roku 2007.

Dlouho poté nemohla sehnat práci. Rozhodně ale odmítá, že by snad někdy poté dostávala od bývalého muže nějakou almužnu. Přesto od něj přijala jakousi pomoc. „Třeba exmanželovi překládám články z Le Figara, za což mi dává deset tisíc měsíčně,“ vyprávěla Zuzana s tím, že již zhruba dva roky pak pracuje jako recepční ve firmě syna Jiřího Paroubka mladšího. „Hlídám termíny, kdy se má sejít a o čem se tam bude jednat.“

VIDEO:  Jiří a Petra Paroubkovi před soudem, přišla i ex Zuzana!

Video
Video se připravuje ...

Jiří a Petra Paroubkovi před soudem kvůli Margaritě, přišla i ex Zuzana! Prozradila detaily! Lukáš Červený

Pobírá též invalidní důchod 5 500 Kč, který jí byl přiznán kvůli těžké skolióze, která se postupně zhoršuje. Zřejmě i tyto zdravotní problémy se podepsaly na tom, že Zuzana v posledních letech dost ztratila na váze. Ona sama přiznala, že to bylo kvůli starostem, ale dál o tom nechtěla mluvit.

Je také možné, že ji trápí samota. Od rozvodu totiž žije sama a žádného partnera si po Paroubkovi nenašla, jelikož se ji prý muži báli oslovovat. „Už jsem odvykla tomu s někým bydlet, přiznala žena s tím, že život ve dvou je ale stejně lepší. Navíc její city k expremiérovi prý ještě zcela nevyhasly. „Za skoro třicet let ještě něco zůstalo. To víte, že jo.“

Ani ona jemu není lhostejná, často se k ní totiž vrací a rád s ní probírá své záležitosti. Zda by dala vztahu druhou šanci, si ale sama není jistá. „Nevím, jestli bych to chtěla. Bylo by to dost problematické.“ Ostatně Jiří si již stihl najít novou partnerku, mladou brunetku Gabrielu. „Přála bych si, abychom všichni byli zadobře. Jako kamarádi. Abychom tvořili velkou rodinu,“ dodala Zuzana pro Expres.cz s tím, že Jiří již její setkání s tmavovláskou domlouvá.

 VIDEO: Jiří Paroubek u soudu

VŠE O ROZVODU JIŘÍHO A PETRY PAROUBKOVÝCH ZDE>>

Fotogalerie
92 fotografií