Národní divadlo, jehož byl Brabec kdysi členem, přitom rodině nabídlo klasický pohřeb z jeviště, to však sám herec už před smrtí odmítal. Rodina proto jeho přátele svolala na sobotu večer do restaurace na Novou scénu, přes celý den však na přilehlé Piazettě, nově známé jako Náměstí Václava Havla, probíhá vzpomínka.

Video
Video se připravuje ...

Davy celebrit na pohřbu Vladimíra Brabce (†83): Přišli staří a nemocní! Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz / Dan Brown Jr., John Newton - Amazing Grace

Již od desíti hodin začali na místo přicházet lidé, kteří se květinou či zapálenou svíčkou chtějí rozloučit s oblíbeným hercem. Na místo byly položeny první věnce. Jeden poslalo Divadlo Broadway, jiný je od producenta Oldřicha Lichtenberga. Kolem poledního se ukázalo i několik slavných tváří - herečka Simona Postlerová, zpěvák Marian Vojtko či někdejší ředitel Hudebního divadla v Karlíně a herec Antonín Hardt, později pak Sabina Laurinová s tatínkem, režisérem Františkem Laurinem. Přišla i celá rodina - dcera Helena, syn Pavel i vnučka Lena.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vladimír Brabec (+83): Jak vzpomínal na majora Zemana? Kdo na něm vydělal? Petr Macek, Lukáš Červený

K vystavenému smutečnímu tablu mohou herci přijít vzdát hold a zavzpomínat jeho příznivci, na místě je i kondolenční kniha. Očekává se především účast početného fanklubu seriálu 30. případů majora Zemana.  V sedm hodin večer by se na Piazettě měla objevit i jeho rodina, která se pak od 19:30 přesune na uzavřenou rozlučku.

Dění na Piazettě celý den sledujeme, podívejte se na fotografie z místa v galerii!

Video
Video se připravuje ...

Legendy Bohdalová a Brabec v nové audioknize: Po 70 letech je svedl Sherlock Holmes! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií

Očekává se především účast početného fanklubu seriálu 30. případů majora Zemana.