Kdo by neznal seriál 30 případů majora Zemana? Herec Vladimír Brabec, který hrál dlouhá léta hlavní roli, se díky seriálu dostal do povědomí široké veřejnosti. Časem ale zjistil, že se stal velmi okoukaným, což ho stálo mnoho pracovních nabídek.

Video
Video se připravuje ...

Legendy Bohdalová a Brabec v nové audioknize: Po 70 letech je svedl Sherlock Holmes! Petr Macek, Lukáš Červený

"Potom jsem dělal už jenom pohádky. Neobsazovali mě ani za toho minulého režimu, protože jsem byl okoukanej. Nestydím se, že jsem ten seriál dělal, ale štve mě to," řekl v rozhovoru pro Blesk před časem Brabec.

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec: Opustil Prahu a žije u dětí! Jak se mu to zamlouvá? Petr Macek, Lukáš Červený

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec rok po kolapsu: Hlava poslouchá, tělo někdy blbne! Petr Macek, Lukáš Červený

Podle Brabce si Česká televize na seriálu vydělala ohromné peníze. "Česká televize získala miliony. To si diváci vůbec neumí představit. Jakási cenzura stále existuje. Moje jméno není slyšet ani ve veřejnoprávní televizi a není slyšet ani název 30 případů majora Zemana, protože se za to televize stydí. Vím, že to je z politických důvodů. Ta cenzura tam prostě je. Na to jsem hodně doplatil," svěřil se Brabec s tím, že se později věnoval hlavně divadlu a dabingu, protože potřeboval nějak uživit rodinu.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vladimír Brabec (+83): Jak vzpomínal na majora Zemana? Kdo na něm vydělal? Petr Macek, Lukáš Červený

Vladimír Brabec měl v posledních letech problémy se zdravím, zejména se srdcem. Několikrát kvůli němu zkolaboval, a dokonce upadl do kómatu, ze kterého se však naštěstí probudil. Tentokrát už však herci a dabérovi scházela síla.

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec (+83): Toužil se ještě vrátit před kameru... Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
20 fotografií