Pozůstalí po představiteli Majoru Zemanovi by mu nejraději vyhověli v jeho posledním přání. „Dědeček nesnášel smuteční obřady,“ potvrdila deníku Aha! Brabcova vnučka Léna Brauner. Jeho smrt ale velmi zasáhla i vedení Národního divadla, kde Vladimír Brabec působil 34 let, a poprosila o veřejné rozloučení.

„Pro celou rodinu to byl pěkný oříšek. Několik dní jsme si lámali hlavu, jak to udělat,“ svěřila se Léna. Nakonec trvalo šest dní, než se definitivně rozhodli, že fanouškům dopřejí vzdát Brabcovi hold.

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec (+83): Toužil se ještě vrátit před kameru... Petr Macek, Lukáš Červený

V sobotu 9. září od 10 do 18 hodin budou mít lidé šanci položit květiny nebo zavzpomínat na piazzettě Národního divadla. „Srdečně zveme všechny tátovy příznivce. Večer na Nové scéně proběhne ještě rozlučka pro zvané,“ prozradil syn Pavel Brabec (60).

Vedení Národního divadla chtělo původně udělat rozlučku přímo na jevišti, ale to zesnulý Brabec výslovně zakázal. „Obřad si rodina na základě přání pana Brabce nepřála, my bychom ho byli rádi uspořádali,“ řekl Aha! mluvčí Tomáš Staněk. „Nakonec jsme se shodli na pietním místě na piazettě,“ dodal. Herec bude uložen po pohřbu v rodinné hrobce v Hradci Králově, kde už odpočívá jeho manželka Naděžda (†84).

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vladimír Brabec (+83): Jak vzpomínal na majora Zemana? Kdo na něm vydělal? Petr Macek, Lukáš Červený

Video
Video se připravuje ...

Léna Brauner Veronika Ničmanová

Vladimír Brabec
Autor: Martin Hykl

Fotogalerie
17 fotografií