Brodský, který v současnosti raději maluje vysoce umělecky hodnocené obrazy, o svých démonech promluvil velice upřímně. Musel je přeprat, aby vůbec mohl pracovat. „Mám za sebou dost nepříjemný alkoholický období. Pak ta vůle něco dělat nefunguje, jak by měla. Ale teď už zase maluju,“ přiznal v časopise Chvilka pro tebe.

Se závislostí se potýkal, tvrdí ale, že sám ji zvládnout nedokázal, musely mu pomoci léky. „Protože tu vůli mám slabou, tak beru antabus – řeší to za mě chemie. A taky už vím, že kdybych ten antabus zkusil přechlastat, tak to se mnou může v mým věku prásknout,“ říká s tím, že právě proto doufá, že už alkoholu nikdy nepropadne.

Video
Video se připravuje ...

Fotograf Návštěvníků: Brodskému při natáčení vybouchla slivovice. Jindřich Bíč, Karolina Hošek

Markovi prý klasické léčení nepomohlo. „Terapie, kdy sedí parta v kroužku a povídá si, kdo je větší alkáč a kdo to v životě nejvíc zvoral, na mě nefungovaly. Mně pomohlo, že jsem to viděl okolo sebe. Skamarádil jsem se tam s několika chlapy a z nich už tři umřeli. Všichni vlastně na to, že se strašně báli depresí, které s sebou abstinence nese. Raději se upili, než aby je znovu zažili,“ dodává.

Marek je syn Vlastimila Brodského a jeho první ženy, tanečnice a historičky baletu Bíby Brodské. Herectví se již nevěnuje, naposledy udělal výjimku pro seriál Svět pod hlavou.

Fotogalerie
7 fotografií