Bohatá divadelní kariéra Hadrbolcové je pak úzce spjata zejména s Divadlem pod Palmovkou (dříve Divadlem S. K. Neumanna) a s Divadlem Na Zábradlí.

Pražská rodačka chtěla jako malé dítě být novinářkou, zatímco její otec si pro ni vysnil dráhu lékařky. Nakonec ale po maturitě na francouzském gymnáziu nastoupila na Divadelní akademii múzických umění (DAMU), kde začala studovat režii.

Po prvním ročníku nicméně dala na radu Vlasty Fabiánové a přešla na herectví. Po absolutoriu školy se Hadrbolcová na tři desetiletí stala členkou souboru tehdejšího Divadla S. K. Neumanna (ztvárnila zde mimo jiné Soňu v Čechovově Strýčku Váňovi nebo Růženku v Měsíci nad řekou).

Na počátku 90. let Hadrbolcová zamířila do Činoherního klubu, odkud zanedlouho přešla do angažmá v Městských divadlech pražských. Od roku 1997 pak působila v Divadle Na Zábradlí. Diváci ji tam mohli spatřit například v Pitínského Matce nebo jako statkářku Petrinovou v dramatu Platonov je darebák!

Nedílnou součástí uměleckého působení Hadrbolcové je častá spolupráce s televizí (seriály Létající Čestmír, Přítelkyně z domu smutku, Ulice nebo Pustina) a filmem (Páni kluci, Pan Tau, Slavnosti sněženek, Dva lidi v ZOO nebo Křídla vánoc).

Fotogalerie
12 fotografií