Herečka sice na svůj věk vypadá znamenitě, ale zdraví si musí stejně pořádně hlídat. V posledních týdnech ji trápily potíže. Měla problémy s dýcháním, cítila se více unavená. Takže přestože je Hadrbolcová vášnivá sportovkyně, musela se neprodleně svěřit do rukou lékařů.

„Celý život chodím na nějaká cvičení,“ pochlubila se Zdena ještě loni. „Teď zrovna docházím do posilovny a hraju tenis. Potřebuju to ke svému povolání, tělo mě nesmí zradit,“ vysvětlila herečka.

Srdce ale dalo důrazně najevo, že něco v těle není v pořádku! Lékaři herečku hospitalizovali bez ohledu na to, že natáčení Ulice, kde hraje jednu z hlavních postav, je stále v plném proudu. „Nedalo se to odkládat,“ sdělil deníku Aha! člen štábu.

Herečku už propustili do domácího ošetřování a teď čeká na svůj ortel. Hadrbolcová však nechtěla svůj zdravotní stav nijak komentovat. „Nezlobte se,“ řekla jen a položila telefon.

„Ke zdravotnímu stavu našich herců se nevyjadřujeme. Nicméně mohu potvrdit, že paní Hadrbolcová co nejdříve začne Ulici opět natáčet a diváci o její postavu rozhodně nepřijdou! My jí samozřejmě přejeme hodně sil,“ prozradil mluvčí seriálu Vojtěch Boháček.

Jak se dělá katetrizace

V případě potřeby chirurgické nebo intervenční léčby je nutno nejprve provést katetrizační vyšetření srdce. To znamená zavedení speciálních katétrů skrze žílu nebo tepnu do srdce. Jejich pomocí lze v jednotlivých srdečních oddílech měřit krevní tlak, koncentraci kyslíku, teplotu i rychlost proudění krve.

Fotogalerie
13 fotografií