Exmanželka amerického prezidenta Donalda Trumpa (71) zažila při slavnostním ocenění na galavečeru sdružení CZECH TOP 100 před nejúspěšnějšími podnikateli a zástupci firem v Česku pořádný trapas. „Okamžitě se ujala slova a bylo vidět, že je na děkovnou řeč připravená. Ale zapomněla češtinu a řekla: Děkuji moc, jsem velmi drahá,“ popsal Blesku očitý svědek.

Hrobové ticho

Na všech ve Španělském sále bylo vidět, že jsou zaražení a horečně přemítají, co tím asi oceněná Čechoameričanka, kterou sdružení ocenilo za zásluhy o šíření věhlasu naší země, chtěla říct.

Všimla si toho i samotnáIvana. S tázavým pohledem se otočila na předsedu sdružení Jana Struže se slovy: „Jak se to říká…?“ A on jí okamžitě napověděl, že asi chtěla říct »hrdá«.

„Když se potom začalo celé osazenstvo galavečera smát, rozesmálo to i samotnou miliardářku. Až se popadala za břicho!“ dodal svědek jejího lingvistického »přešlapu«.

Čekání a útěk

Středa byla pro exmanželku amerického prezidenta nejnáročnějším dnem z celého pobytu. Obědvala s kardinálem Dukou (74), poté ji dokonce mimo naplánovaný program přijal na Hradě prezident Miloš Zeman (72). A protože se tím pádem její první pobyt na Hradě protáhl, neměla dostatek času na přípravu na slavnostní večer.

Slavnost tak začínala se zhruba půlhodinovým zpožděním, neboť se na příjezd paní Ivany do Španělského sálu muselo čekat. Ivana Trump se poté na Hradě příliš dlouho nezdržela a odjela do hotelu už po desáté večer. Včera kolem poledne pak měla z Česka odletět.

Ocenění ambasadoři Česka

  • Ivana Trump, miliardářka
  • Karel Gott, zpěvák
  • Pavel Kolář, fyzioterapeut
  • Miroslav Černošek, sportovní manažer

Hvězdný pár Ivana a Donald Trumpovi v reklamě na pizzu z roku 1995:

Video
Video se připravuje ...

Ivana a Donald v reklamě na pizzu youtube.com_ Las Vegas Time Machine /BPŽ

Fotogalerie
62 fotografií