Do čela načepýřená ofinka a vysoko vyčesaný drdol k exmanželce amerického prezidenta Donalda Trumpa (71) patří úplně stejně jako luxusní kabelky, hodinky a outfity. A mimochodem, na tu čupřinku trpí Ivana už odmala. Je to vidět ze školních fotek, jež Blesku exkluzivně ukázala její největší kamarádka z dětství Slavomíra Pražáková (68).

„Chodily jsme spolu od první až do deváté třídy, často jsme dokonce sedávaly v jedné lavici,“ říká paní Slávka. „Ivana byla báječná kámoška, tak jako já věčná sportovkyně. Ve všem vždy cílevědomá a houževnatá,“ vypráví o spolužačce, která tenkrát nosila dívčí příjmení Zelníčková.

Spojovala je i vášeň pro sjezdové lyžování. „V tomhle směru jsme byly kámošky, ale také rivalky. Začínaly jsme v Javorníkách s rodiči, v sedmnácti nás pak klub obě postaršil do dospělých. Nikdo by dnes nevěřil, že jsme z údolí ve Vranči dokázaly vystoupat až na vrchol na Kasárna nebo na Portáš, pěkných pár kilometrů s lyžemi a s batohy na zádech, a tam trénovat do zemdlení,“ říká paní Pražáková.

Chodily spolu do jedné ze zlínských základních škol. „Ivča byla fakt dobrá, na rozdíl ode mne neváhala vstát třeba v pět a doučit se vše potřebné. Na základce nám to šlo a špatné to nebylo ani na tehdejší jedenáctiletce, dnešním gymnáziu. Odmaturovaly jsme slušně. Pak jsme vyrazily na vysoké školy, Ivana do Prahy, já do Brna, potkávaly jsme se zase ve Zlíně a třeba také na zimních univerziádách,“ dodává paní Pražáková.

Fotogalerie: Ivana Trump na návštěvě Prahy překypuje …
66 fotografií

Ta působila celý život jako učitelka tělocviku. Ve svém rodinném archivu má kromě školních fotek mnoho dalších skvostů. „Podívejte, tady je třeba Ivanin telegram k mé svatbě, to bylo koncem února 1970. Anebo blahopřání k Vánocům s přáním všeho nej. Moc ráda se k těm vzpomínkám vracím,“ listuje Slávka dokumenty z mládí.

Ivana Trump dokončila středoškolská studia v osmnácti, než zamířila do Prahy na Fakultu tělesné výchovy a sportu. „Mrkl jsem do záznamů a mohu to potvrdit, mezi našimi abiturienty z roku 1967 je opravdu jistá slečna Ivana Zelníčková,“ dává razítko na pátrání po stopách Ivany Trump v rodném městě zástupce ředitele Gymnázia na Lesní čtvrti ve Zlíně Pavel Simkovič.

„Její známky ale opravdu neznám, to už bychom museli do archivu. Stejně bych je neřekl, ctím soukromí nejen u téhle dámy,“ dodává s úsměvem.

Ivana Trump přijela do Česka na čtyři dny, hlavně aby si v rámci vyhlášení nejlepších českých firem CZECH TOP 100 přebrala ocenění ambasadorky České republiky.

15 let pohádky s miliardářem

Ivana se za miliardáře Donalda Trumpa vdala v roce 1977 už v Americe. Vydrželi spolu patnáct let, než jejich manželství rozbily jeho nevěry s jinými kráskami. Mají tři společné děti – Donalda juniora (36), Ivanku (35) a Erika (33) – a od nich celkem osm vnoučat.

Donald Trump v roce 1990 zavítal do Zlína, ovšem ve smutné záležitosti, na pohřeb Ivanina otce, svého tchána Miloše Zelníčka. „Právě on vedl Ivu ke sportu. A od něj jsme se také dozvěděli, že je Ivana s Donaldem, to bylo v roce 1976. Do roka byla svatba, to byla pohádka,“ vypráví Slávka.

Naposledy se ve Zlíně potkaly v roce 2006 na osmdesátinách maminky Ivany Marie Zelníčkové. „No snad to ještě stihneme. Ivčo, přijeď, zajdeme na kafe!“ zve na dálku kamarádku.

VIDEO: Ivana s někdejším manželem Donaldem v reklamě na pizzu

Video
Video se připravuje ...

Ivana a Donald v reklamě na pizzu youtube.com_ Las Vegas Time Machine /BPŽ

Fotogalerie
129 fotografií