Zatímco se jeho zeť vzpamatovává ze zdravotních potíží, zavítal Karel Gott(77) na loď BigMedia na pražském Rašínově nábřeží, kde o něm běží výstava nazvaná Gott, My Life. V neděli odpoledne tam měl velkou autogramiádu. „Pořídil jsem si na ni nové fixy,“ smál se Slavík při příjezdu na náplavku, kde na něj čekaly stovky fanoušků.

Gott dorazil spolu se svou manželkou Ivanou na loď před čtvrtou hodinou, autogramiáda by měla skončit v 18:00. Při příjezdu na zpěváka už čekala početná fronta příznivců, kteří si přišli pro podpis. Vzhledem ke zdravotním komplikacím, kterým musel zpěvák v posledním roce čelit, je podle pořadatelů autogramiády možnost potkat zpěváka osobně ojedinělá.

Někteří z fanoušků si přinesli řadu různých předmětů, které chtěli podepsat, pořadatelé proto museli omezit počet autogramů na osobu na tři. Fanoušci se také museli před vchodem do kavárny, kde autogramiáda probíhala, podrobit bezpečnostní prohlídce.

Výstava Gott, My Life, na náplavce potrvá do konce září. Návštěvníci mohou nahlédnout do tajných deníčků Gottových fanynek, zjistit, jaké jsou jeho oblíbené knihy, zavzpomínat na staré hity či si prohlédnout kostýmy z koncertů.

„Vždycky jsem si přál výstavu v takovém duchu uspořádat. Expozici, která ukáže mým fanouškům souhrnný soubor artefaktů mapujících celou mou kariéru, jež provázela i jejich životy,“ uvedl Gott k výstavě. Výstava se po skončení přesune, zvažuje se její zapůjčení do Německa.

Loď na náplavce je pro návštěvníky otevřena denně, základní vstupné je přes týden 290 korun, o víkendech a svátcích 350 korun. Pořadatelé ale nabízejí různé slevy.

Fotogalerie
77 fotografií