Malý chlapec trpí vzácným Mabryho syndromem, což se projevuje zúžením dýchacích cest, poruchou polykání, která tak vyžaduje dodávání potravy sondou přímo do žaludku. Způsobuje nefunkčnost tlustého střeva, epilepsii, má ochablé svalstvo a mnoho dalších potíží je dennodenním trápením tohoto chlapce a jeho rodiny. Na světě je touto nemocí postiženo jen 10 lidí.

Dražba kytary Honzy Homoly se uskutečnila koncem dubna a vynesla mu 120 100 korun. „O Maximovu kytaru se v závěru pralo patnáct zájemců. Jeden z nich se stal hrdým majitelem a já věřím, že mu kytara bude dělat radost. Těm ostatním třeba unikla jen o vlásek, ale takový už je život. Jen to, že se díky jejich zájmu částka vyšplhala tak vysoko, je důvod k radosti. Vždyť hlavním mottem tohoto počinu bylo usnadnit nemocnému Maximovi žití na naší krásné planetě,“ řekl zpěvák kapely Wohnout, který už kytaru předal novému majiteli.

Finance pomůžou rodině přispět na zdravotnické potřeby, které jsou drahé a které si rodina musí opatřit sama. Sbírku najdete zde>>>

 

Kapele Wohnout někdo ukradl sošku Anděla.

Video
Video se připravuje ...

Wohnoutům ukradli Anděla! Homola: Byl určen pro charitu, vraťte ho! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Wohnouti a jejich vánoční píseň Youtube.com

Fotogalerie
7 fotografií