"Už to dávno nepočítáme, ale máme za sebou hodně přes patnáct set koncertů, vydali jsme přes sto písniček a víc než desetkrát jsme v dodávce objeli zeměkouli. Víme velmi dobře, co je kalba, kotel, podium, backstage, hotel s ostudou, depka i euforie ve studiu, sex, drogy a r ́n ́r," píše se v úvodu publikace, o jejíž grafiku se postaral druhý z bratrů Homolových, kytarista a zpěvák Honza.

Kniha popisuje kariéru Wohnoutu od prvních hudebních krůčků až po vyprodané sály. Zaměřuje se na jednotlivé písně, důležité okamžiky a nechává nahlédnout do hudebního zákulisí. Kniha s množstvím archivních fotografií je vybavena QR kódy, díky nimž je možné se za pomocí mobilní aplikace dostat k mnoha audio a video materiálům, klipům a dalším dokumentům.

Sérii koncertů s názvem Wohnout tour Sladkých dvacet zahájí kapela 4. března v Jihlavě. Turné přeruší účast Wohnoutu na letních festivalech a bude pokračovat na podzim. Jedním z vrcholů koncertní sezony bude festival v obci Vyžlovka u Prahy, kde s nimi vystoupí Eva Pilarová. Více informací se nachází na www.wohnout.cz.

Kapelu Wohnout založili v roce 1996 v prostředí skateboardových nadšenců kytaristé Matěj a Jan Homolovi. Sestavu dále tvoří baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Fenek Steiner. Debutové album CunDaLla kapele vyšlo v roce 1999. Zatím poslední, osmé album, s názvem Laskonky a kremrole nabídli před dvěma lety.