Gotta k tomu donutila rekonstrukce střechy, která zasáhne celý dům. Už teď je celá stavba obehnaná lešením a schovaná pod krycí střechou, která je k vidění už z dálky a z mnoha míst Prahy. Podle Gottovy mluvčí už střecha, stará desítky let, výměnu potřebovala.

Jenže kvůli stavebnímu hluku a prašnosti musel zpěvák pryč. „Těsně předtím, než započala rekonstrukce střechy, se pan Gott s rodinou na čas odstěhoval. Dům je však pod neustálým dozorem,“ potvrdila Blesku Stoltzová.

Pokud se nestane něco nepředvídatelného, Gott se za čas domů vrátí. Gottovým útočištěm se však nestala roubenka v Doubici, ta ještě není hotová, a noví majitelé by se do ní měli podívat až za dva měsíce. Kde teď Gott bydlí, mluvčí neprozradila.

Gott má dům na Bertramce, jehož cena je odhadována na 50 milionů korun, od roku 1974, kdy ho vyměnili zpěvákovi rodiče Karel (†71) a Marie (†66) za moderní bungalov ve Strašnicích, na druhém břehu Vltavy. Do výměny s nimi nešel nikdo menší než Karel Polák (91), tehdejší generální ředitel Vodních staveb Praha, pozdější ministr stavebnictví ČSSR.

Fotogalerie
25 fotografií