Jana Dudková patřila k zakladatelské generaci Československé televize a spolupracovala s jejími klasiky Jiřím Hubačem, Oldřichem Daňkem, Janem Jílkem, Marií Poledňákovou a mnoha dalšími. Podílela se mimo jiné na seriálech Byl jednou jeden dům a Sanitka, jako scenáristka na celovečerních filmech Hanele a Golet v údolí natočených podle předloh Ivana Olbrachta Karlem Kachyňou a Zeno Dostálem.

Jana Dudková patřila mezi výrazné osobnosti televizní dramaturgie a scenáristiky. Její práce je úzce spjatá s Českou, respektive Československou televizí, kde se jako autorka podepsala pod řadu dramatických titulů. Kromě zmíněných to byla třeba adaptace Jiráskova románu Na dvoře vévodském či Nerudových Arabesek, detektivek Síť na bludičku nebo Panenka.

Jako dramaturgyni ji diváci nacházejí v titulcích oblíbených pořadů, jako jsou drama Tažní ptáci, televizní filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, trilogie o ohnivých ženách, seriály Byl jednou jeden dům a Dnes v jednom domě, Dobrá voda, Sanitka (spolu s dramaturgem Otakarem Fenclem).

Podívejte se také na video s Jiřím Štěpničkou, který hraje v seriálu také z nemocničního prostředí.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Štěpnička: Žije se mnou 5 nemocničních sester! Blesk TV, Jana Tvrzová

Fotogalerie
6 fotografií