„Karel přestal řídit ve chvíli, kdy onemocněl rakovinou. S tou bojoval půl roku, pak se dával v rámci rehabilitací dohromady. Teď tedy potřebuje novou zdravotní prohlídku, kterou musí kvůli řízení od 68 let podstupovat každé dva roky. Jeho meďák stále čeká v garáži,“ řekl deníku Aha! blízký spolupracovník Karla, který si nepřál být jmenován.

Zdravotní prohlídky jsou povinné pro všechny řidiče od 65 let. Lékař má zjistit, zda je člověk ještě způsobilý řídit vůz a zvládnout běžný provoz. „Pan Gott využívá řidiče pouze na pracovní aktivity, v soukromí řídí sám nebo jeho žena,“ napsala nám mluvčí Gottových Aneta Stolzová (34).

Zda slavík má, či nemá absolvovanou prohlídku, však mluvčí již neodpověděla. Je však přirozené, že se zpěvák po tolika zdravotních problémech na řízení ještě necítí.

Pokud se tedy potřebuje někam přepravit, vozí ho jeho žena Ivana (41), její maminka Blanka (65) nebo osobní bodyguard a šofér Dan Josefi (42), který před několika lety vystřídal dlouholetého Gottova řidiče Oldu Havránka (78).

Jak se vlastně Karel Gott s Danem Josefim seznámil? „Jeho agentura Lambo zajišťovala na několika mých turné ostrahu, tam jsme se poznali. Je to bezvadný kluk,“ řekl deníku Aha! před časem Gott.

Josefi se i se svou vysportovanou postavou chová v přítomnosti mistra s veškerou noblesou. A nutno podotknout, že si oba pánové vykají.

V garáži na Bertramce tak stojí opuštěný zpěvákův milovaný Mercedes třídy S, který si pořídil v roce 2010 za cca dva miliony korun. Karel Gott s ním nevyjel od té doby, co onemocněl rakovinou.

Fotogalerie
52 fotografií