Lístky za 5000 korun? I tak se místa v Besedě bez problémů zaplnila. Stejné to bylo už loni v půlce října a potom v polovině prosince. Karel sice tvrdí, že mu dělá dobře komorní prostředí Malostranské besedy, ale jistě není zanedbatelný ani honorář.

Jen prostým násobením: Sto míst po 5000 korunách je 500 000. Za tři koncerty v průběhu čtvrt roku je to půldruhého milionu. Kolik přesně z toho má Karel, nebo zda má pevný honorář bez ohledu na počet lístků, není známo.

Karelse na koncert viditelně těšil. A celý den se na něj pečlivě připravoval. „Rozpívával jsem se celý den a cvičil texty, protože některé písničky jsem dlouho nezpíval,“ svěřil se Gott v pořadu Top Star.

Navíc muzikant Pavel Větrovec (67) ho provází už desítky let a jsou skvěle sehraní. Je to důležité, zejména když si publikum vynutí přídavek.

„Někdy mi to připadá, že mi muzikanti čtou myšlenky,“ pochvaloval si Gott spolupráci s Větrovcem a jeho kvartetem. Vedle Gotta na mejdanu pro bohaté vystoupila taky Jitka Zelenková (66), Petr Kolář (49) a Radka Fišarová (39).

V mládí zpěvák nosil u sebe talismany, dnes už mu dodávají sílu a energii právě fanoušci, bez kterých by si Karel svůj život nedokázal představit. „Dřív jsem pro štěstí nosil každou botu jinou,“ dodal s úsměvem před koncertem.

Ještě před 13 dny se Karel Gott pral s virózou a vypadalo to, že bude muset vzdát 3. reprezentační ples prezidenta České republiky na Pražském hradě. Dnes je již úplně v pořádku a koncert zvládl.

Fotogalerie
30 fotografií