Je to vaše první ocenění?

Není to moje první cena, ale ty ostatní jsem dostala, když jsem tam nebyla přítomna. Takže toto je první cena, pro kterou jsem si šla osobně. Nemohla jsem tomu uvěřit, na mě to bylo moc.

Byla jste nervózní?

Byla jsem dost nervózní. Víte, někteří herci, včetně mě, dokáží před kamerou udělat všechno, ale když musíme vystupovat sami za sebe, to je ta horší část, pro mě téměř nemožná. Jsem hodně stydlivá.  

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s představitelkou Olgy Hepnarové Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Hrajete v českých filmech, naučila jste se česky?

Po natočení dvou filmu s Čechy rozumím všemu, ale česky nemluvím. Možná jsem jen stydlivá začít mluvit, ale pracuji na tom.

V tom filmu jste ale musela mluvit česky, jak jste to udělala?

Musela jsem se naučit ty moje věty, bez toho by to nešlo, ale pak mě nadabovali. Takže když jsem dnes stála na jevišti a přebírala cenu, byla jsem vděčná holkám (Berenice Kohoutové a Šárce Vaculíkové za vnitřní hlas – pozn. red.), že mě nadabovaly. Proto cítím, že tato cena patří i jim. Bez nich by to nefungovalo, zvlášť pak pro české publikum. Protože cizinci by nepoznali, že mám polský přízvuk, ale Češi by to samozřejmě poznali hned.

Znala jste předtím příběh Olgy Hepnarové?

Ne, samozřejmě ne. V Polsku jsme o ní neměli ani tušení, ale doufám, že teď už bude známá.

Chystáte ve spolupráci s českými producenty nějaký další film?

Už jsem natočila další film. Jmenuje se Muzzikanti  a bude mít premiéru v březnu. A abych byla upřímná, raději spolupracuji s českými producenty než s polskými. Neříkám to jen proto, abych byla milá, ale skutečně máte něco, co my nemáme. Jste víc otevření a pohodoví.  A to zbožňuji.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s představitelkou Olgy Hepnarové Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Fotogalerie
56 fotografií