„Před úrazem jsem absolvoval chemoterapii, a to úspěšně. Šlo přesně o to, co postihlo Karla Gotta – rakovina uzlin,“ prozradil Blesku smutně herec, který se do povědomí diváků zapsal hlavně rolemi záporáků ve filmech i na divadelních prknech.

V létě – jen den před premiérou Večera tříkrálového na Pražském hradě – si navíc přivodil úraz, který se mu následně hodně zkomplikoval. „Upadl jsem doma a vykloubil si levé rameno. Muselo to být operováno. Pár dní po operaci ruka otekla a po rozehnání trombu byl u mě diagnostikován takzvaný Sudeckův syndrom,“ popsal Marek, jehož trápení zdaleka nekončí.

„Mám problémy s rehabilitacemi, neboť je musí schválit hlavní lékařka. Smí odsouhlasit jen sedm fyzioterapií, a to navzdory faktu, že je jasné, že to bude na víc...,“ stýská si herec.

„Teď byla paní doktorka nemocná, do toho byly svátky... Snad nebudu přes měsíc bez rehabilitačních cvičení, jinak by vše zatuhlo tak, jak bylo, i když cvičím pilně každý den,“ děsí Marka noční můra, že se pohyblivost jeho levé ruky nebude zlepšovat. Kvůli nemoci se musel vzdát i muzikálů Mauglí a Antoinetta, královna Francie, ve kterých vystupoval.

Co je Sudeckův syndrom

Soubor příznaků, který může navazovat na jakýkoliv bolestivý problém (zhmoždění, zlomeninu, operaci). Nejčastěji se vyskytuje na ruce či noze. Objevuje se nevysvětlitelná bolest, která svou intenzitou naprosto neodpovídá zdroji. Mezi další komplikace patří úbytek svalové hmoty, poruchy hybnosti kloubů a řídnutí kostí.

Fotogalerie
11 fotografií