Původně se zdálo, že by kvůli zrušeným koncertům Lucie Bílé (50) mohla Vondráčková získat i zlato. Není tedy divu, že se pro všechny případy na předávání objevila. „Přišlo by mi to zvláštní vůči lidem, co posílali hlasy, tady nebýt,“ řekla v rozhovoru pro Blesk.cz.

Doma v Montréalu zpěvačka nechala nejenom manžela Tomáše Plekance (34), ale i syny Matyáše (4) a Adama (1). Děti byla dosud zvyklá brát s sebou, a tak se netajila tím, že pro ni tak vlastně cesta bez nich představovala i odpočinek a trochu času pro sebe. Moc ho ale nebylo, protože sem přiletěla odpoledne a dnes ráno už se zase vrátila do Kanady. „Musím přiznat, že jsem poprvé po pěti letech letěla bez dětí a zažila jsem neskutečný klid. Samozřejmě jsem na ně myslela, ale mohla jsem si pustit film a mohla jsem v klidu relaxovat,“ svěřila se Lucka.

Video
Video se připravuje ...

Lucka Vondráčková o Lucii Bílé: Pravda o „rivalitě“ mezi námi David Turek, Jan Jedlička

Zatímco některé hvězdy zvládly večer v Hudebním divadle Karlín absolvovat v jednom oblečení, Lucka vytáhla hned tři outfity. První z nich působil dost nezvykle a někdo by si mohl myslet, že se jednoduše po cestě nestihla ani převléknout. „Antracitově šedý, černými pásy zdobený, husara hodný kabát, k němu dlouhé triko s dekoltem a dlouhé na teniskách krčící se džíny sice ničím neuchvacují, ale jsou v lepším módním levelu, než je ten, který mám u Lucie zažitý,“ zhodnotila vzhled Vondráčkové módní kritička Františka.

Než bylo ale druhé místo v kategorii zpěvaček vyhlášeno, zvládla se interpretka hitů „Vítr“ či „Láska umí víc“ proměnit v elegantní dámu v bílém kostýmku. Na první příčku sice nedosáhla, ale nezdálo se, že by jí to vadilo, dokonce přiznala, že své sokyni Bílé fandí. „Lucie Bílá je jasná věc, nepřemýšlím, že by to mohlo být jinak. Já jsem nikdy o Slavíku ani nesnila,“ prozradila Lucie.

Naopak měla z ocenění velkou radost. „Já podeváté děkuji za toto nečekané umístění. Děkuji fanouškům a všem, co přišli na turné. Těším se na své nové autory, protože budeme pracovat na nové desce. Blíží se Vánoce, tak bych jenom chtěla říct: Nekupujte, adoptujte," promluvila Vondráčková u pultíku a vrátila se na své místo.

Na afterparty po přímém přenosu se Lucie převlékla potřetí. Konečně zahodila kalhoty a zvolila dlouhou róbu, bílou barvu navíc vyměnila za sexy rudou. Podobně stihla měnit outfity i v předešlém roce, kdy se rovněž stala druhou nejlepší zpěvačkou. Tehdy cenu přebírala ve zlatavých šatech s odvážným dekoltem, ale při vystoupení měla pro změnu červené šaty a k nim boty Converse.

Fotogalerie: Předávání cen Český slavík 2016
118 fotografií

I přes nabitý program a návrat domů si Vondráčková našla čas na to, aby fanouškům ještě jednou poděkovala prostřednictvím sociálních sítí. „Děkuju vám za stříbrně devátého Slavíka!!! Moc si vašich hlasů vážím. Přijeli jste za mnou na turné, tak jsem vám to chtěla oplatit. A už letím zas směr Kanada. Děkuju, děkuju, děkuju!!!“ napsala na Facebook a připojila spoustu smajlíků a polibek.

VŠE O ANKETĚ ČESKÝ SLAVÍK ČTĚTE >>ZDE

Fotogalerie
66 fotografií